Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία ενισχύει το πυρηνικό οπλαστάσιο με πυραύλους Satan - II - Εγγυητής σταθερότητας ο στρατός

Putin: Η Ρωσία ενισχύει το πυρηνικό οπλαστάσιο με πυραύλους Satan - II - Εγγυητής σταθερότητας ο στρατός
Ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε να αναγνωρίσει ως βετεράνους μάχης όσους πολέμησαν στο Donbass
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ο ρωσικός στρατός είναι ο εγγυητής της σταθερότητας της Ρωσίας και προτεραιότητα μας είναι να κάνουμε τα πάντα για να τον ενισχύσουμε σημαντικά υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin στο μήνυμα του για την Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας.
Ο Putin δεσμεύτηκε να αυξήσει την παραγωγή της αμυντικής βιομηχανίας έτσι ώστε, όπως είπε, να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
O Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει να ενισχύει την πυρηνική της «τριάδα», προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά θα αναπτυχθούν φέτος διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Sarmat - ένα όπλο ικανό να μεταφέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές.

Το μέλλον μας ανήκει

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη στο πλαίσιο της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας, το μέλλον ανήκει στη Ρωσία.
«Βλέπω μια ομάδα νεαρών ανδρών να στέκεται πίσω μας.
Όταν χθες απηύθυνα ομιλία στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, οι τελευταίες μου παρατηρήσεις ήταν ότι η αλήθεια ανήκει σε εμάς.
Αλλά κοιτάζοντας αυτούς τους τύπους θέλω να προσθέσω - το μέλλον, χωρίς μια αμφιβολία, ανήκει επίσης σε εμάς
Είναι ιερό καθήκον του κράτους να φροντίζει αυτούς που υπερασπίζονται το έθνος» υποστήριξε ο Putin.

Νέα συστήματα

Νωρίτερα στο μήνυμα του ο Ρώσος πρόεδρος είχε δεσμευθεί να εξοπλίσει με τα πιο προηγμένα συστήματα το ρωσικό στρατό.
«Ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός στρατός και πολεμικό ναυτικό αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια και την κυριαρχία της χώρας, εγγύηση για τη σταθερή της ανάπτυξη και το μέλλον της.
Για τον λόγο αυτό, όπως και στο παρελθόν, θα δώσουμε κατά προτεραιότητα προσοχή στην ενίσχυση των αμυντικών μας ικανοτήτων» ανέφερε στο μήνυμα του ο Putin επισημαίνοντας ότι μέλημα του είναι να εξοπλιστούν όλα τα σώματα του ρωσικού στρατού «με νέα συστήματα πληγμάτων, εξοπλισμό αναγνώρισης και επικοινωνίας, drones και συστήματα του πυροβολικού».

Ικανοποίηση

Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την τρέχουσα αύξηση της παραγωγής όλης της γκάμας συμβατικών όπλων» από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία, από την οποία ζήτησε να κάνει περισσότερα.
Παράλληλα χαιρέτισε για μία ακόμη φορά «το θάρρος» και «τον ηρωισμό» των Ρώσων στρατιωτών που συμμετέχουν στην εισβολή στην Ουκρανία.
«Η αδιάσπαστη ενότητα του έθνους είναι το κλειδί για τη νίκη», εκτίμησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αναγνώριση μαχητών του Donbass

Ο Putin ανακοίνωσε επίσης ότι το καθεστώς του βετεράνου μάχης της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα επεκταθεί και σε όλους εκείνους που έχουν πολεμήσει στις πολιτοφυλακές του Donbass
«Φυσικά, πρόκειται για ανθρώπους που σχεδόν μόνοι τους πολέμησαν για τα συμφέροντα του λαού τους, για τα συμφέροντα της πατρίδας τους, της γης τους, πολέμησαν για τη γη τους.
Τώρα έχουν γίνει όλοι πολίτες της Ρωσίας και, φυσικά, εμείς πρέπει - και θα το κάνουμε - να τους συμπεριλάβουμε στη λίστα των ανθρώπων που πρέπει να υποστηριχθούν.
Και θα υποστηριχθούν» υποστήριξε ο Putin, αναφερόμενος στο αίτημα να δοθεί η ιδιότητα του βετεράνου των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε αυτούς που πολέμησαν για το Donbass, αλλά τραυματίστηκαν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις τάξεις των μαχητών πριν ακόμη ενταχθούν οι τέσσερις νέες περιοχές στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης