Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξολοθρευτής σμήνους drones και πλήθους αεροπορικών στόχων, ακόμα και εν κινήσει, το ρωσικό Tor - M2

Εξολοθρευτής σμήνους drones και πλήθους αεροπορικών στόχων, ακόμα και εν κινήσει, το ρωσικό Tor - M2
Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Tor - M2 έχει σχεδιαστεί για να θωρακίζει ζωτικής σημασία εγκαταστάσεις
Σχετικά Άρθρα
Ως ο απόλυτος εξολοθρευτής σμήνους drones αλλά και πλήθους αεροπορικών στόχων – από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα μέχρι πυραύλους cruise – προβάλλει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Tor – M2, το οποίο εκτιμάται πως αποτελεί την τελευταία λέξη της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας απέναντι στις σύγχρονες πολεμικές προκλήσεις που μεταξύ άλλων προβλέπουν και εκτεταμένη χρήση drones.
Το πυραυλικό σύστημα Tor – M2 χάρη στο εξαιρετικά προηγμένο ραντάρ που διαθέτει, είναι σε θέση να εντοπίσει και να χτυπήσει έγκαιρα όλους τους τύπους drones, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για ένα σμήνος drones μικρού μεγέθους.

Ακόμα και εν κινήσει

Σύμφωνα με τον Alexander Mikhailov, επικεφαλής του Γραφείου Στρατιωτικής-Πολιτικής Ανάλυσης, το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Tor-M2 έχει τη μοναδική ικανότητα να εντοπίζει και να καταρρίπτει στόχους, ακόμα και εν κινήσει.
«Οι μηχανικοί που ανέπτυξαν το Tor-M2 του επέτρεψαν να ανιχνεύει σύνθετους εναέριους στόχους και να τους καταρρίπτει εν κινήσει.
Το θέμα είναι ότι σε πραγματικό περιβάλλον μάχης είναι πολύ δύσκολο να καταστρέψεις ένα όχημα όταν βρίσκεται σε πορεία.
Ωστόσο, εάν ένα σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος σταματήσει την κίνησή του, είναι πιο εύκολο να το καταστρέψει, δεδομένου ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα όπλα για να γίνει αυτό» επισημαίνει ο Mikhailov.

Τεράστια θωράκιση

Όπως αναφέρει, το Tor-M2 έχει σχεδιαστεί για να θωρακίζει ζωτικής σημασίας διοικητικές εγκαταστάσεις αλλά και χερσαίες δυνάμεις έναντι χτυπημάτων από πυραύλους cruise, βόμβες, από αεροσκάφη, ελικόπτερα και UAV.
«Το σύστημα αεράμυνας Tor μπορεί να ελέγχει μόνο του τον καθορισμένο εναέριο χώρο και να καταρρίπτει ανεξάρτητα όλους τους εναέριους στόχους που δεν αναγνωρίζονται από το σύστημα ως φιλικοί» τόνισε ο Ρώσος ειδικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης