Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μ. Βρετανία βλέπει πόλεμο στην Ουκρανία για ακόμα 12 μήνες – Δεν θα σταματήσει

Η Μ. Βρετανία βλέπει πόλεμο στην Ουκρανία για ακόμα 12 μήνες – Δεν θα σταματήσει
Πολύ πιθανό να δοθούν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία υποστήριξε ο Βρετανός υπ.Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί για ακόμα 12 μήνες διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας, Ben Wallace, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως αν και η Δύση προμηθεύει με όπλα το Κίεβο, το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται, δεν είναι μέρος αυτής της σύγκρουσης.
Σε δηλώσεις του στο LBC και ερωτηθείς για το εάν πιστεύει πως ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας θα μπορούσε να διαρκέσει έναν χρόνο ακόμα, ο Wallace απάντησε θετικά.
«Πιστεύω πως ναι.
Πιστεύω ότι η Ρωσία δείχνει μια πλήρη περιφρόνηση όχι μόνο για τις ζωές του λαού της Ουκρανίας, αλλά και για τους δικούς της στρατιώτες.
Είμαστε ήδη στον 12ο μήνα του πολέμου και τουλάχιστον 188.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί λόγω αυτών των καταστροφικά λανθασμένων υπολογισμών και της επιθετικότητας του προέδρου Putin» υποστήριξε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.
«Όταν κάποιος έχει ξεπεράσει τα όρια και πιστεύει ότι είναι εντάξει να το κάνει αυτό στους δικούς του ανθρώπους, δηλαδή να διαχειρίζεται τους στρατιώτες του ως τροφή για τα κανόνια, τότε πιστεύω ότι δεν πρόκειται να σταματήσει» είπε ο Wallace.

Θα δοθούν μαχητικά

Μάλιστα ο Wallace τόνισε ότι τελικά θα δοθούν στην Ουκρανία και μαχητικά αεροσκάφη.
«Υπάρχει ήδη συζήτηση.
Πιστεύω πως μια χώρα της ανατολικής Ευρώπης συζητά να δώσει MiG-29.
Δεν πρόκειται να δούμε εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε αυτό.
Θα δούμε χώρες που είναι μέλη του ΝΑΤΟ να προμηθεύουν την Ουκρανία με αεροπορικό εξοπλισμό ή MiG 29» τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης