Τελευταία Νέα
Διεθνή

IIF: Κάτω από τα 300 τρισ. δολ. το παγκόσμιο χρέος το 2022

IIF: Κάτω από τα 300 τρισ. δολ. το παγκόσμιο χρέος το 2022
H έκθεση του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών (IIF) που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη εκτιμά ότι η ονομαστική αξία του παγκόσμιου χρέους μειώθηκε κατά περίπου 4 τρισεκατομμύρια δολάρια
Μείωση του χρέους κάτω από το επίπεδο των 300 τρισ. δολαρίων το 2022, στα 299 τρισ., σε όρους δολαρίου, για πρώτη φορά μετά το 2015, είχαν ως αποτέλεσμα η ανάκαμψη της παγκόσμιας ανάπτυξης μετά την πανδημία και η εκτίναξη του πληθωρισμού το 2022
Ειδικότερα, η έκθεση του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών (IIF) που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη εκτιμά ότι η ονομαστική αξία του παγκόσμιου χρέους μειώθηκε κατά περίπου 4 τρισεκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει κάτω από το όριο των 300 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεπέρασε το 2021.
Ωστόσο, η εκ πρώτης όψεως θετική αυτή είδηση κρύβει μέσα της μια δυσάρεστη πραγματικότητα: με το κόστος δανεισμού πλέον να αυξάνεται, ιδιαίτερα για τις αναδυόμενες αγορές, η μείωση προήλθε εξ ολοκλήρου από πιο πλούσιες, ώριμες αγορές.
Οι τελευταίες είδαν το συνολικό χρέος να μειώνεται στα 200 τρισεκατομμύρια δολάρια από 206 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.
Αντίθετα, το ποσό που χρωστά ο αναπτυσσόμενος κόσμος έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ 98 τρισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία, το Μεξικό και το Βιετνάμ να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης