Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Οριακή πτώση 0,1%, στα 1.841,5 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Οριακή πτώση 0,1%, στα 1.841,5 δολάρια η ουγγιά
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα
Με οριακή πτώση έκλεισε ο χρυσός, μετά από μια συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων καθώς κατά το μεγαλύτερο μέρος της οι επενδυτές ήταν σε αναμονή των πρακτικών της Fed.
«Η αγορά εστιάζει στα πρακτικά της Fed που θα δημοσιευθούν αλλά εάν υπάρχουν ανησυχίες για υψηλότερο ή πιο επίμονο πληθωρισμό, ενδεχομένως οι τιμές του χρυσού να αντιμετωπίσουν νέες πιέσεις» ανέφερε ο Xiao Fu, αναλυτής της Bank of China International.
Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed ήταν προγραμματισμένα να δημοσιευθούν λίγο μετά το κλείσιμο της τιμής του χρυσού.
Υπενθυμίζεται ότι το πολύτιμο μέταλλο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε θέματα επιτοκίων, γιατί επηρεάζουν αφενός το κόστος ευκαιρίας σε σχέση με άλλες επενδύσεις με σταθερή απόδοση και αφετέρου το δολάριο, αυξομειώνοντας την αξία του χρυσού για τους κατόχους άλλων ισοτιμιών.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού έκλεισε με οριακή πτώση 0,1% ή 1 δολάριο στα 1.841,5 δολάρια η ουγγιά.
Tο ασήμι παράδοσης Μαρτίου έχασε 1%, στα 21,677 δολάρια ανά ουγγιά.
Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου έκανε «βουτιά» 2,5%, στα 1.482,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε 0,5% κλείνοντας στα 953,30 δολάρια η ουγγιά.
Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έχασε 0,8%, στα 4,19 δολάρια η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης