Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στέγνωσαν τα κανάλια της Βενετίας - Ξεβράστηκαν γόνδολες και πλωτά ασθενοφόρα

Ιταλία: Στέγνωσαν τα κανάλια της Βενετίας - Ξεβράστηκαν γόνδολες και πλωτά ασθενοφόρα
Στη Βενετία περιμένουν τις βροχές
Σχετικά Άρθρα
Αν και το συνηθισμένο πρόβλημα για τη Βενετία είναι οι πλημμύρες, τις τελευταίες εβδομάδες η ιστορική πόλη αντιμετωπίζει το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα.
Η στάθμη των υδάτων έχει πέσει τόσο χαμηλά που πολλά από τα διάσημα κανάλια της έχουν ξεραθεί εντελώς και είναι αδύνατο να πλεύσουν οι γόνδολες, τα θαλάσσια ταξί αλλά και τα ασθενοφόρα στα διάφορα σημεία της πόλης.
Το πρόβλημα της μεγάλης πτώσης της στάθμης των υδάτων στα κανάλια της Βενετίας αποδίδεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων: την έλλειψη βροχής, την πανσέληνο και τα θαλάσσια ρεύματα.
Τα ιταλικά ποτάμια και οι λίμνες υποφέρουν από έλλειψη νερού, δήλωσε η περιβαλλοντική ομάδα Legambiente, με την προσοχή να επικεντρώνεται στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Ο Πο, ο μεγαλύτερος ποταμός της Ιταλίας που εκτείνεται από τις Άλπεις στα βορειοδυτικά έως την Αδριατική, έχει 61% λιγότερο νερό από το κανονικό αυτή την εποχή του έτους, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της. Τον περασμένο Ιούλιο, η Ιταλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις περιοχές γύρω από τον Πο, οι οποίες αποδίδουν το ένα τρίτο της γεωργικής παραγωγής της χώρας και υπέστησαν τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 70 ετών.
«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έλλειψης νερού από τον χειμώνα του 2020-2021», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα κλίματος Massimiliano Pasqui, του ιταλικού ινστιτούτου επιστημονικών ερευνών CNR, σύμφωνα με την Corriere della Sera.
Η ασυνήθιστη ξηρότητα των ημερών αποδίδεται κατά τον ίδιο στην κλιματική αλλαγή.
Η στάθμη του νερού στη λίμνη Γκάρντα στη βόρεια Ιταλία έχει πέσει σε επίπεδα ρεκόρ, καθιστώντας δυνατή την πρόσβαση στο μικρό νησί San Biagio στη λίμνη μέσω ενός αναδυόμενου μονοπατιού.
Ένας αντικυκλώνας κυριαρχεί στον καιρό στη δυτική Ευρώπη εδώ και 15 ημέρες, οδηγώντας σε ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που παρατηρούνται στα τέλη της άνοιξης.
Οι τελευταίες μετεωρολογικές προγνώσεις ωστόσο λένε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έρθουν οι βροχές και το χιόνι στις Άλπεις.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης