Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά της επιθετικής αύξησης επιτοκίων ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης - Ήδη πιέζεται η οικονομία της Ευρωζώνης

Κατά της επιθετικής αύξησης επιτοκίων ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης - Ήδη πιέζεται η οικονομία της Ευρωζώνης
Ας μην ποντάρουν οι αγορές ότι το επιτόκιο της ΕΚΤ θα κορυφώσει στο 3,75%, τόνισε ο Francois Villeroy
Σχετικά Άρθρα
Οι αγορές ενδεχομένως να υπερβάλλουν τις τελευταίες ημέρες ποντάροντας σε κορύφωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Francois Villeroy de Galhau.
Η ΕΚΤ «σε καμία περίπτωση» δεν είναι υποχρεωμένη να αυξάνει το κόστος δανεισμού σε κάθε συνεδρίασή της από τώρα έως τον Σεπτέμβριο, καθώς το βασικό επιτόκιο ήδη βρίσκεται σε επίπεδα που ασκεί πίεση στην οικονομία της Ευρωζώνης, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας στην εφημερίδα Les Echos.
Η Τράπεζα της Γαλλίας επιβεβαίωσε τα σχόλια του Villeroy στο Bloomberg.
Η τοποθέτηση  του Γάλλου κεντρικού τραπεζίτη ακολουθεί τα σχόλια που διατύπωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η αξιωματούχος της ΕΚΤ, Isabel Schnabel, η οποία υποστήριξε ότι οι σχεδιαστές πολιτικής της ΕΚΤ απέχουν «πολύ από το να διεκδικούν νίκη» επί του πληθωρισμού και ότι οι επενδυτές μπορεί να υποτιμούν τις πιέσεις στις τιμές.
Αυτό ώθησε τις αγορές να ποντάρουν για πρώτη φορά ότι το επιτόκιο του ευρώ θα κορυφωθεί στο 3,75% από τα επίπεδα του 2,5%, όπου βρίσκεται τώρα.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης εξηγεί πώς βλέπει την πολιτική της ΕΚΤ να εξελίσσεται τους επόμενους μήνες.
Σε μια ομιλία του την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά τη δημοσίευση των σχολίου της Schnabel στο Bloomberg, ο Villeroy είχε υποστηρίξει ότι από τη στιγμή που η ΕΚΤ θα αυξήσει εκ νέου το βασικό επιτόκιό της κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, θα υπάρξει λιγότερος «νομισματικός συναγερμός».
Οι αξιωματούχοι θα αποφασίσουν στη συνέχεια τα επόμενα βήματά τους με βάση την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων και δεδομένων, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης