Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απολύσεις ετοιμάζει η μητρική του Facebook Meta

Νέες απολύσεις ετοιμάζει η μητρική του Facebook Meta
Οι απολύσεις τις οποίες έχει ξεκινήσει η Meta από στα τέλη του 2022 είναι οι πρώτες της 18χρονης ιστορίας της
Σχετικά Άρθρα
Η μητρική εταιρεία Meta του Facebook ετοιμάζεται για έναν νέο γύρο απολύσεων, σε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης και συρρίκνωσης που θα μπορούσε να επηρεάσει χιλιάδες εργαζόμενους
Τον περασμένο Νοέμβριο ο γίγαντας των social media είχε ανακοινώσει ότι θα οδηγήσει στην έξοδο το 13% του προσωπικού ή 11.000 εργαζομένους, προκειμένου να βγάλει πέρα με τα αυξημένα κόστη και τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων.
Η Meta σχεδιάζει να υποβαθμίσει ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη σε κατώτερες θέσεις, καταργώντας πολλές ενδιάμεσες θέσεις της διοικητικής ιεραρχίας, σύμφωνα με πηγή της Washington Post.
Κάποιοι εντός της Meta αναμένουν ότι οι εργαζόμενοι των οποίων ο ρόλος θα υποβαθμιστεί θα εγκαταλείψουν την εταιρεία, περιορίζοντας το μέγεθος του εργατικού δυναμικού.
Εκτός από τον περιορισμό των υψηλόβαθμων στελεχών, η Meta εξετάζει επίσης πιο παραδοσιακές περικοπές θέσεων εργασίας, σημείωσε η πηγή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απολύσεις τις οποίες ξεκίνησε η Meta στα τέλη του 2022 υπήρξαν οι πρώες της 18χρονης ιστορίας της.
Τον περασμένο μήνα, η μητρική της Google, η Alphabet, είχε ανακοινώσει ότι περικόπτει 12.000 θέσεις εργασίας, ενώ πρόσφατα η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 10.000 εργαζομένους και η Amazon ότι θα καταργήσει 18.000 θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης