Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η προφητεία Bush το 2009: «Προσοχή στη Ρωσία» - Η γραπτή προειδοποίηση στον Obama για την Ουκρανία - «Πρέπει να αποτραπεί»

Η προφητεία Bush το 2009: «Προσοχή στη Ρωσία» - Η γραπτή προειδοποίηση στον Obama για την Ουκρανία - «Πρέπει να αποτραπεί»
Ο πρώην πρόεδρος προειδοποίησε επίσης ότι η Ρωσία θα εκμεταλλευτεί την εξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια και θα χρησιμοποιήσει πολιτικά μέσα «για να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης»
Σχετικά Άρθρα
Το 2009 ο George J. Bush, ο 43ος δηλαδή Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ότι η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στην Ουκρανία, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times φέρνοντας στο φως περαιτέρω λεπτομέρειες.
Αυτό αναφέρθηκε στα αποχαρακτηρισμένα υπομνήματα του Bush, τα οποία παρέδωσε στον διάδοχό του, Obama, πριν αποχωρήσει από την εξουσία το 2009.
«Προσοχή στη Ρωσία... ποθεί το έδαφος της γειτονικής της Ουκρανίας», ανέφερε το σημείωμα.
«Οι ρωσικές προσπάθειες να αμφισβητηθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ιδιαίτερα στην Κριμαία, η οποία είναι κατά 59% Ρώσοι και φιλοξενεί τον Στόλο του ρωσικού ναυτικού της Μαύρης Θάλασσας, πρέπει να αποτραπεί», προειδοποίησε ο Bush ο νεότερος, 5 χρόνια πριν οι ρωσικές δυνάμεις καταλάβουν την Κριμαία και 13 χρόνια πριν τα ρωσικά στρατεύματα εισβάλουν στην υπόλοιπη χώρα.
Ο πρώην πρόεδρος προειδοποίησε επίσης ότι η Ρωσία θα εκμεταλλευτεί την εξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια και θα χρησιμοποιήσει πολιτικά μέσα «για να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης».

Τι είπε για Ινδία, Πακιστάν κ.α

Τα υπομνήματα αφορούσαν επίσης μια σειρά από άλλες χώρες.
«Η Ινδία είναι φίλος. Το Πακιστάν δεν είναι. Μην εμπιστεύεστε τη Βόρεια Κορέα ή το Ιράν, αλλά το να επικοινωνείτε είναι ακόμα καλύτερο από το να μην... Προσέξτε μην παγιδευτείτε σε δυσεπίλυτους χερσαίους πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία», έγραψε ο πρώην πρόεδρος στην επόμενη προεδρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης