Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Μεγάλο λάθος της Ρωσίας η αναστολή συμμετοχής στη συνθήκη New Start για τα πυρηνικά όπλα

Biden (ΗΠΑ): Μεγάλο λάθος της Ρωσίας η αναστολή συμμετοχής στη συνθήκη New Start για τα πυρηνικά όπλα
Ο Biden έκανε έτσι μια πρώτη τοποθέτηση μετά τη σχετική απόφαση του Ρώσου προέδρου Putin για τα πυρηνικά όπλα
Ως μεγάλο λάθος χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden την απόφαση της ρωσικής ηγεσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της χώρας στη Συνθήκη για τα μέτρα για την περαιτέρω μείωση και περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων (START).
Ο Biden έκανε έτσι μια πρώτη τοποθέτηση μετά τη σχετική απόφαση του Ρώσου προέδρου Putin για τη συνθήκη με τα πυρηνικά όπλα.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, είπε συγκεκριμένα την Τετάρτη 22/2 πως πρόκειται για «ένα μεγάλο λάθος» της ρωσικής πλευράς.
Η αναστολή επικυρώθηκε σήμερα 22/2 με ψήφισμα από τη ρωσική Δούμα.
Πλέον για να τεθεί σε ισχύ η αναστολή συμμετοχής της Ρωσίας στη συνθήκη, θα πρέπει να επικυρωθεί και από την Άνω Βουλή της Ρωσίας, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα εντός της ημέρας.
Σε δηλώσεις του ο Dmitry Medvedev, αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας είπε πως η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του πολέμου που κήρυξαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει σε μελλοντικές συμφωνίες για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων να ενταχθούν επίσης και η Γαλλία και η Μ. Βρετανία.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δούμας, Vyacheslav Volodin υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ ευθύνονται για την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συνθήκη New Start ενώ ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Sergei Ryabkov υποστήριξε πως ενδεχόμενη επαναφορά της συνθήκης σε ισχύ εξαρτάται από την Ουάσινγκτον ενώ, όπως δήλωσε επίσης, η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις άλλες πυρηνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, τη Βρετανία και τη Γαλλία.
«Θα δώσουμε προφανώς ιδιαίτερη προσοχή στη γραμμή που θα κρατήσουν και στις αποφάσεις που θα πάρουν το Λονδίνο και το Παρίσι, που δεν μπορούν πλέον, ούτε καν υποθετικά, να θεωρηθεί πως βρίσκονται εκτός του ρωσοαμερικανικού διαλόγου για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων» είπε ο Ryabkov.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης