Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyds: Αυξάνει προβλέψεις, μέρισμα και προχωρά σε επαναγορά μετοχών 2 δισ. στερλίνες

Lloyds: Αυξάνει προβλέψεις, μέρισμα και προχωρά σε επαναγορά μετοχών 2 δισ. στερλίνες
Για το 2023, η Lloyds προβλέπει ότι η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων θα είναι περίπου 13%
Στην αύξηση των προβλέψεών της προχώρησε η Lloyds Bank για το 2023 και ανακοίνωσε ότι θα επαναγοράσει μετοχές αξίας 2 δισεκατομμυρίων λιρών, μετά την αύξηση των υποκείμενων κερδών κατά 21% στο τέταρτο τρίμηνο 2022.
Αύξησε επίσης το τελικό μέρισμα στις 160 πένες ανά μετοχή, ανεβάζοντας το συνολικό μέρισμα για το έτος στις 240 πένες, μια αύξηση 20% από το 2021.
Η επαναγορά είναι σύμφωνη με τα δύο τελευταία χρόνια.
Οι πληρωμές βοήθησαν να αντισταθμιστούν τα σημάδια αυξημένης πίεσης στο χαρτοφυλάκιο δανείων της, που αντανακλά την έκθεσή της στην εγχώρια οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Παρά την πτώση στα 465 εκατ. στερλίνες το τελευταίο τρίμηνο από 668 εκατ. στερλίνες τρεις μήνες νωρίτερα, οι προβλέψεις έναντι πιστωτικών ζημιών ανήλθαν συνολικά σε πάνω από 1,5 δισ. στερλίνες για το σύνολο του 2022 - μια έντονη αντίθεση με το 2021, όταν είχε καταφέρει να αποδεσμεύσει καθαρά 1,38 δισ. στερλίνες σε αποθεματικά της εποχής της πανδημίας.

Αύξηση προβλέψεων

Οι προβλέψεις εξουδετέρωσαν ουσιαστικά την ευεργετική επίδραση των αυξήσεων των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αφήνοντας τα υποχρεωτικά κέρδη προ φόρων περίπου αμετάβλητα στις 6,93B λίρες, σημειώνει το Investing. com.
Το περιβάλλον αύξησης των επιτοκίων επέτρεψε στη Lloyds να δημιουργήσει 26% περισσότερα καθαρά έσοδα από τη βασική της δανειοδοτική δραστηριότητα στο τρίμηνο, καθώς το καθαρό περιθώριο επιτοκίου διευρύνθηκε στο 3,22% από 2,98% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο. Η σταθερή αρχική θέση για το 2023 της επέτρεψε να αυξήσει την πρόβλεψή της για το NIM κατά 25 μονάδες βάσης σε "τουλάχιστον 305 μονάδες βάσης".
Για το 2023, η Lloyds προβλέπει ότι η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων θα είναι περίπου 13% και περίπου 1,75% της παραγωγής κεφαλαίου, από 2,45% το 2022. Το ποσό του παραγόμενου κεφαλαίου καθορίζει σε γενικές γραμμές πόσα χρήματα έχει στη διάθεσή της η τράπεζα για πληρωμές στους μετόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης