Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Έρχεται παγκόσμια πυρηνική σύγκρουση, εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν στην ήττα της Ρωσίας

Medvedev: Έρχεται παγκόσμια πυρηνική σύγκρουση, εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν στην ήττα της Ρωσίας
Θα αμυνθούμε με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και με πυρηνικά όπλα υποστήριξε ο Medvedev
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως από τη στιγμή που οι ΗΠΑ θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, τότε η Μόσχα θα έχει κάθε δικαίωμα να «αμυνθεί με οποιονδήποτε τρόπο» θεωρεί κατάλληλο, προσφεύγοντας ακόμα και στην χρήση πυρηνικών όπλων.
«Σε τελική ανάλυση, είναι προφανές σε όλες τις λογικές δυνάμεις ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία, βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας παγκόσμιας σύγκρουσης.
Εάν οι ΗΠΑ θέλουν την ήττα της Ρωσίας, τότε έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης πυρηνικών όπλων» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev, o οποίος υποστήριξε ότι αυτός ακριβός είναι ο λόγος της αναστολής της συμμετοχής της Ρωσίας στη συνθήκη New START για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων.

Τεράστια απήχηση

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για την αναστολή συμμετοχής της Ρωσίας στη συνθήκη, ο Medvedev υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας του πολέμου που έχουν κηρύξει στη Ρωσία, οι ΗΠΑ και τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.
«Η απόφαση αυτή θα έχει τεράστια απήχηση στον κόσμο γενικότερα αλλά και στην Ουάσινγκτον ειδικότερα» είπε ο Medvedev.

Τι σκέφτεται το αμερικανικό κατεστημένο

Ο Medvedev επιχείρησε να αναλύσει για το πώς σκέφτεται το αμερικανικό κατεστημένο.
«Θα σας χτυπάμε από παντού και με κάθε τρόπο.
Θα δίνουμε γιγαντιαίες ποσότητες όπλων στο καθεστώς του Κιέβου.
Θα ενεργούμε για να νικήσουμε τη Ρωσία.
Θα σας περιορίσουμε και θα σας καταστρέψουμε, αλλά η στρατηγική ασφάλεια είναι ένα ξεχωριστό θέμα» υποστήριξε ο Medvedev, αναφέροντας πως κατά την αμερικανική λογική «η στρατηγική ασφάλεια» δεν σχετίζεται με το γενικότερο πλαίσιο των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων αλλά αντιμετωπίζεται ως μια «ιερή αγελάδα».

Τεράστιο λάθος

Κατά τον Medvedev, αυτή η προσέγγιση των ΗΠΑ για τη στρατηγική ασφάλεια είναι «χειρότερη και από έγκλημα».
«Είναι ένα τεράστιο λάθος των ΗΠΑ.
Αυτό το λάθος προέρχεται από τη μεγαλομανία τους, από την αίσθηση της ατιμωρησίας και της ανωτερότητας τους» υποστήριξε ο Medvedev, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι αδύνατο η Ρωσία να ηττηθεί στο πεδίο της μάχης.
Κάλεσε μάλιστα την αμερικανική ελίτ, η οποία όπως είπε, έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, να σκεφθεί τι έχει πετύχει έως σήμερα.

Θα παρακολουθούμε Γαλλία, Βρετανία

Επιπλέον, ο Medvedev υποστήριξε ότι η Ρωσία θα παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της Γαλλίας και της Μ. Βρετανίας.
«Θα παρατηρήσουμε επίσης την αντίδραση άλλων πυρηνικών δυνάμεων - μελών του ΝΑΤΟ, όπως είναι η Γαλλία και η Βρετανία.
Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις τους συνήθως δεν περιλαμβάνονταν στο ισοζύγιο των πυρηνικών κεφαλών και των φορέων κατά την προετοιμασία συμφωνιών μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ (Ρωσία), αλλά είναι καιρός να το κάνουμε» τόνισε ο Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης