Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Erdogan επιμένει για εκλογές στις 14 Μαΐου 2023 - Στο τραπέζι και η 18η Ιουνίου

O Erdogan επιμένει για εκλογές στις 14 Μαΐου 2023 - Στο τραπέζι και η 18η Ιουνίου
O Erdogan φοβάται ότι μια καθυστέρηση στην ψηφοφορία θα μπορούσε να συμπέσει με περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας
Σχετικά Άρθρα
Για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 14 Μαΐου 2023 επιμένει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, παρά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία.
Στο τραπέζι ωστόσο παραμένει και η 18η Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σχεδιάζει να εντείνει τις προσπάθειες ανοικοδόμησης μετά από τους δύο θανατηφόρους σεισμούς και να τηρήσει το εκλογικό χρονοδιάγραμμα που είχε δηλώσει νωρίτερα, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τη δημοτικότητά του πριν από ένα πιθανό πλήγμα στην οικονομία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Erdogan και ανώτερα στελέχη του κόμματός του πραγματοποίησαν συναντήσεις την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας αναβολής για τη διαχείριση των συνεπειών της φυσικής καταστροφής, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες.
Το συμπέρασμά τους ήταν να τηρήσουν το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα ψηφοφορίας της 14ης Μαΐου, αν και η επιστροφή στην αρχική ημερομηνία της 18ης Ιουνίου παραμένει στο τραπέζι, όπως είπαν.

Τι φοβάται ο Erdogan

O Erdogan φοβάται ότι μια καθυστέρηση στην ψηφοφορία θα μπορούσε να συμπέσει με περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας, με μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να αντιμετωπίζουν τη χειρότερη κρίση κόστους ζωής των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης της Τουρκίας επέμειναν στη διεξαγωγή εκλογών όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί στις 18 Ιουνίου και ο πρόεδρος δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι προσπαθεί να αποφύγει την ψηφοφορία, σύμφωνα με τις πηγές.
Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει δηλώσει προηγουμένως ότι θα ενεργοποιήσει επίσημα την εκλογική διαδικασία γύρω στις 10 Μαρτίου για να διεξαχθεί η ψηφοφορία στα μέσα Μαΐου.
Εάν δεν το κάνει, η ψηφοφορία θα πρέπει να διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου, την αρχική προβλεπόμενη ημερομηνία.
Η μετακίνηση της ψηφοφορίας αργότερα από αυτό δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το τρέχον Σύνταγμα της Τουρκίας, το οποίο επιτρέπει στον πρόεδρο να κάνει κάτι τέτοιο μόνο σε περιόδους πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης