Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden στην Πολωνία: Κοινότυπες δηλώσεις για Ρωσία, με πολλές αστοχίες και αστάθεια

Ο Biden στην Πολωνία: Κοινότυπες δηλώσεις για Ρωσία, με πολλές αστοχίες και αστάθεια
Ο πρόεδρος Biden δεν έκανε κάποια σημαντική ανακοίνωση από την Πολωνία
Κατά την επίσκεψη του στην Πολωνία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden επιχείρησε να στείλει ηχηρά μηνύματα στη Ρωσία και στον Ρώσο πρόεδρο Putin σε μια απώτερη προσπάθεια να ενισχύσει το πολιτικό του προφίλ στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
Αν και δεν έκανε κάποια σημαντική ανακοίνωση, ο Biden επανέλαβε πολλά κλισέ που έχει χρησιμοποιήσει η Δύση πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ωστόσο, για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις έκλεψαν και πάλι οι γκάφες, οι αστοχίες και κυρίως η αστάθεια και η έλλειψη επαφής με τον χώρο.

Ενωμένη η Δύση

Μεταξύ άλλων ο Biden υποστήριξε πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτέλεσε ένα τεστ για την ενότητα της Δύσης, στο οποίο απάντησαν επιτυχημένα οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και άλλα κράτη, καθώς, όπως είπε, συγκροτήθηκε ένας συνασπισμός 50 κρατών που θα υποστηρίξει την Ουκρανία έως ότου αυτή νικήσει, ενώ σημείωσε πως το ΝΑΤΟ κατάφερε να παραμείνει ενωμένο.
Υπογράμμισε πως αν και ο Putin πίστευε ότι είναι ισχυρότερος από ποτέ, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη «σιδερένια πυγμή» των συμμάχων, ενώ προειδοποίησε πως εάν η Ρωσία επιτεθεί έστω και σε ένα κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ, αυτό θα θεωρηθεί ως επίθεση σε όλη τη Συμμαχία.
«Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του Νατοϊκού εδάφους» υποστήριξε ο Biden, αναφέροντας πως πρέπει να είμαστε ειλικρινείς στο ότι «η προστασία της ελευθερίας είναι μια πολύ μακρά διαδικασία, για την οποία η Ουκρανία εξακολουθεί να πολεμά».
«Αυτό ενδεχομένως να πάρει πολύ καιρό και να προκαλέσει ακόμα περισσότερες απώλειες» υποστήριξε ο Biden, ο οποίος τόνισε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα συνεχιστούν, καθώς η Δύση δεν θα επιτρέψει στη Ρωσία να πάρει το πάνω χέρι.

Αστάθεια και αστοχίες

Πάντως, και πέρα από αυτές τις συνήθεις προειδοποιήσεις και εκτιμήσεις, η παρουσία του Biden προβλημάτισε και πάλι, κυρίως όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του και της αντίληψης του.
Αν και πρόσφατα ο γιατρός του Λευκού Οίκου ανέφερε πως μετά το καθιερωμένο τσεκ απ ο 80χρονος Biden χαίρει καλής υγείας και ότι μπορεί να εκτελεί στο έπακρο τα προεδρικά του καθήκοντα, ο Αμερικάνος πρόεδρος φάνηκε και πάλι να έχει προβλήματα αστάθειας και καλής αντίληψης του χώρου.
Αρχικά τον έβαλαν να φωτογραφηθεί με παιδιά από την Ουκρανία που από ότι φαίνεται μάλλον δεν έχουν καμία σχέση ενώ για ακόμα μια φορά φάνηκε ότι έχει πρόβλημα αστάθειας.
Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι συνεργάτες του προέδρου Biden που θέλησαν μάλλον να τον μιμηθούν όσον αφορά τον τρόπο εξόδου από το αεροπλάνο. 7_7.jpg
9_9.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης