Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ παρακινούν την Ουκρανία να αντεπιτεθεί, θα υποστεί στρατηγική ήττα – Ο Biden δίνει φρούδες ελπίδες στον Zelensky για την Κριμαία

Οι ΗΠΑ παρακινούν την Ουκρανία να αντεπιτεθεί, θα υποστεί στρατηγική ήττα  – Ο Biden δίνει φρούδες ελπίδες στον Zelensky για την Κριμαία
Οι αμερικανοί θυσιάζουν την Ουκρανία… δεν την βοηθούν παγιδεύεται σε ένα σπιράλ καταστροφής…
Οι ΗΠΑ και ο αμερικανός Πρόεδρος έστειλαν για μια ακόμη φορά λάθος μηνύματα για το Ουκρανικό ζήτημα… ενθαρρύνουν μια αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων κατά των ρώσων στο Donbass, στην Kherson και στην Zaporizhia ενώ δίνει ψευδείς – φρούδες ελπίδες ότι μπορούν οι Ουκρανοί να καταλάβουν την Κριμαία που πέρασε στον ρωσικό έλεγχο το 2014…
Πουθενά δεν υπάρχει το σενάριο της ειρήνης, της διαπραγμάτευσης της εκεχειρίας… το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ακόμη και ο Borrell o επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας υποστηρίζει σθεναρά την άποψη ότι για να υπάρξει ειρήνη πρέπει να δοθούν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία…

Ενώ οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών συλλέγουν με φειδώ όπλα και πυρομαχικά για τον ουκρανικό στρατό, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell, προσπαθεί να τους παρακινήσει με ηχηρές δηλώσεις για την ενότητα Δύσης και Ουκρανίας.

Έχει ήδη αποκαλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στρατό της Ουκρανίας, εκφοβίζοντας τους συναδέλφους του και τον ευρωπαϊκό πληθυσμό με την υποτιθέμενη «υπαρξιακή απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια» από τη Ρωσία.

Με την σειρά τους οι αμερικανοί αξιολογούν την απροθυμία των ευρωπαϊκών χωρών να μπουν στον πόλεμο με τη Ρωσία και ωθούν το καθεστώς του Κιέβου να ξεκινήσει μια αντεπίθεση στα μέτωπα το συντομότερο δυνατό.
Το καθεστώς του Προέδρου της Ουκρανίας Zelensky ουσιαστικά πήρε εντολές από τους αμερικανούς να προετοιμαστεί για την επίθεση άμεσα λόγω του φόβου ότι η υποστήριξη από τις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να περιοριστεί σύντομα ακόμη περισσότερο.

Ωστόσο, το τίμημα οποιασδήποτε μεγάλης κλίμακας επιχείρησης αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού θα μετρηθεί σε χιλιάδες ζωές στρατιωτών και η επιτυχία τέτοιων επιχειρήσεων παραμένει υψηλότατου ρίσκου.

Εν τω μεταξύ, στην πρώτη γραμμή, ο ρωσικός στρατός διατηρεί την πρωτοβουλία σε όλες σχεδόν τις περιοχές.
Παρά ορισμένες τοπικές προσπάθειες αντεπίθεσης, ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να αναγκάζεται να διατηρήσει αμυντικές θέσεις και σε ορισμένα πεδία μάχης συνεχίζει να υποχωρεί.

Στην περιοχή Kupyansk, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Gryanikovka που βρίσκεται βόρεια του Kupyansk.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να εξαπολύσουν αντεπίθεση με πυροβολικό και αεροπορία, αλλά απωθήθηκαν και υπέστησαν απώλειες.

Στην περιοχή του Bakhmut, οι στρατιώτες Wagner διέρρηξαν τις ουκρανικές άμυνες στην Berkhovka.
Ομάδες επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων βρίσκονται μεταξύ του Berkhovka και του πίσω μέρους της ουκρανικής άμυνας στο Yagodnoe.
Οι δρόμοι για την ουκρανική υποχώρηση από το Bakhmut με οδό την Berkhovka έχουν αποκοπεί για τους Ουκρανούς.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην ίδια την Berkhovka.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του βόρειου τμήματος του χωριού.
Το χωριό είναι σημείο διέλευσης για τον ανεφοδιασμό των Ουκρανών στο Bakhmut έτσι ο ουκρανικός στρατός αντιστέκεται λυσσαλέα σε αυτή την περιοχή αλλά με τις απώλειες μόνο σε αυτή την περιοχή να φθάνουν τις 15.700.

Επιπλέον, οι στρατιώτες Wagner επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου στην περιοχή Stupky και βελτίωσαν τις τακτικές τους θέσεις στα βόρεια προάστια του Bakhmut.

Στα ανατολικά περίχωρα του Bakhmut ξέσπασαν σφοδρές μάχες στην περιοχή του εργοστασίου σαμπάνιας.
Στα νότια και νοτιοδυτικά προάστια της πόλης Bakhmut οι στρατιώτες Wagner απέκρουσαν τις ουκρανικές μονάδες από τις θέσεις τους οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν στην επιχειρησιακή περικύκλωση.

Στα νοτιοδυτικά του Bakhmut, οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν μονάδες Wagner από τον αυτοκινητόδρομο Bakhmut – Konstantinovka.
Οι μάχες συνεχίζονται για τον έλεγχο του δρόμου.
Οι γραμμές του μετώπου σε άλλες περιοχές είναι φλεγόμενες από βαριές μάχες θέσεων.

Οι Αμερικανοί δίνουν φρούδες ελπίδες στον Zelensky ότι μπορεί να κερδίσει την Κριμαία

Η Ουάσιγκτον δίνει στην Ουκρανία ψευδείς ελπίδες ότι μπορεί να ανακαταλάβει την Κριμαία
Δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τις ουκρανικές επιθέσεις στην Κριμαία, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland επιβεβαιώνει αναμφίβολα ότι ο αμερικανικός παράγοντας ενθαρρύνει την επιθετικότητα των Ουκρανών και την κλιμάκωση του πολέμου.
Ωστόσο, μια πιθανή επίθεση στην Κριμαία όχι μόνο θα αποτύχει επειδή η χερσόνησος προστατεύεται καλά, αλλά θα οδηγήσει σε πιο καταστροφικά αντίποινα από τη Ρωσία εναντίον του καθεστώτος της Ουκρανίας

«Δεν πρόκειται να προδικάσω πού επιλέγουν να πολεμήσουν οι Ουκρανοί ή πώς επιλέγουν να αντιμετωπίσουν την Κριμαία βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.
Αναγνωρίζουμε την Κριμαία ως Ουκρανία», είπε η Victoria Nuland κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε το Carnegie Endowment στις 16 Φεβρουαρίου.

«Οι ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία είναι νόμιμοι στόχοι, η Ουκρανία τις χτυπά και εμείς το υποστηρίζουμε», συνέχισε, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία δεν θα είναι ασφαλής εάν η Κριμαία δεν αποστρατιωτικοποιηθεί τουλάχιστον.
Η Nuland ουσιαστικά υποκινεί την Ουκρανία σε μια νέα κλιμάκωση της σύγκρουσης, παρόλο που θα φέρει περισσότερα δεινά στους απλούς Ουκρανούς.
Παρόλα αυτά, επειδή η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, έχει δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στις ΗΠΑ, καθώς ο απώτερος στόχος τους είναι να αποδυναμώσουν την Ρωσία.
Δίνοντας στην Ουκρανία την ψευδή πεποίθηση ότι μπορεί να κατακτήσει την Κριμαία, η Ουάσιγκτον ενθαρρύνει ουσιαστικά τον ουκρανικό στρατό να συνεχίσει τη μάταιη πολεμική του προσπάθεια, να συνεχίσει τις αδιέξοδες και άκρως καταστροφικές μάχες…
Ήδη οι Ουκρανοί νεκροί και τραυματίες φθάνουν τις 257.000 όπως αναφέρουν ορισμένες αμερικανικές πηγές…

Οι ΗΠΑ παραβλέπουν ότι η Κριμαία έγινε μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και πρότυπα.
Οι πολίτες της Κριμαίας με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισαν υπέρ της εγκατάλειψης της Ουκρανίας και της ένταξης στη Ρωσία, και αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα που η Δύση αρνείται να αναγνωρίσει.

Η άρνηση αυτής της πραγματικότητας φαίνεται με το γεγονός ότι η Nuland ενθαρρύνει την Ουκρανία να προκαλέσει τρόμο στην Κριμαία σχεδιάζοντας κάποια επίθεση…
Ουσιαστικά, όχι μόνο υποστηρίζει την παραβίαση του κυρίαρχου εδάφους της Ρωσίας, αλλά δεδομένης της θέσης της φράζει την επίσημη άποψη της κυβέρνησης Biden.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν ενθαρρύνουν μόνο την Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ έχουν παραδώσει όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στον ουκρανικό στρατό και Αμερικανοί εκπαιδευτές έχουν αναλάβει τους νέους στρατιώτες και δραστηριοποιούνται στο πεδίο της μάχης ενεργά, υπάρχουν αμερικανοί στρατιωτικοί στο Ουκρανικό μέτωπο.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία μόνο θα κλιμακώσει περαιτέρω τη σύγκρουση.

Η Victoria Nuland έχει πλήρη επίγνωση ότι αν γινόταν επίθεση στην Κριμαία, η ρωσική απάντηση θα ήταν σφοδρότατη, θα σημειώνονταν επίσης ισχυρά πλήγματα στις εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.
Εκτός από αυτό το γεγονός, η Κριμαία προστατεύεται καλά και είναι ουσιαστικά ένα φρούριο με άφθονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, συστήματα πλοίων, μαχητικά αεροσκάφη και πολλά στρατεύματα.
Στην πραγματικότητα, ο κύριος όγκος των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας είναι συγκεντρωμένος στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η θέση της Ρωσίας

«Θα πρέπει επιτέλους να γίνει προφανές σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο πραγματικός υποκινητής της αντιπαράθεσης στην Ουκρανία.
Ωστόσο, οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να χρησιμοποιήσει τους Ουκρανούς για να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στην Ρωσία είναι καταδικασμένες.
Κανείς δεν μπορεί να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η Ρωσία θα προστατεύσει τους πολίτες και το έδαφός της» απάντησαν οι ρώσοι.

Αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden και η κυβέρνησή του αναμφίβολα συντηρούν και κλιμακώνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν είναι όλοι στο κόμμα των Δημοκρατικών πεπεισμένοι για τη στρατηγική.
Ο Α. Smith, ο κορυφαίος Δημοκρατικός στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αποδέχονται ότι η Ουκρανία δεν θα ανακαταλάβει ποτέ την Κριμαία.
«Νομίζω ότι υπάρχει ομοφωνία εκεί έξω ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να ανακαταλάβει στρατιωτικά την Κριμαία», είπε στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου, προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή ο πόλεμος θα τελειώσει μέσω διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι αξιωματούχοι του Πενταγώνου είπαν στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής σε απόρρητη ενημέρωση τον Ιανουάριο του 2023 ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είναι απίθανο να καταφέρουν να ανακαταλάβουν την Κριμαία λόγω της ισχυρής στρατιωτικής παρουσίας των ρώσων.
Αυτή είναι φυσικά μια πραγματικότητα που θα συμπεράνει κάθε λογικός άνθρωπος, αλλά η προσπάθεια της Victoria Nuland ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ανακαταλάβει την Κριμαία, απλά παρατείνει την σύγκρουση και αυξάνει τα δεινά των Ουκρανών.

Όπως τόνισε το Politico, τα σχόλια του Smith «αντανακλούν αυτό που φαίνεται να είναι η επικρατούσα άποψη στην Ουάσιγκτον ότι μετά από ένα χρόνο σκληρών μαχών, θα πρέπει να επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία για να τερματιστεί ο πόλεμος».

Ωστόσο, δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι πρέπει να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μετά από σχεδόν ένα χρόνο της σύγκρουσης, ειδικά εάν η Ουκρανία θέλει να ανακάμψει οικονομικά.
Ωστόσο, τα σχόλια της Victoria Nuland καταδεικνύουν ότι, αν και οι ΗΠΑ αποδέχονται ότι η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο, θέλουν να εξαντλήσουν πλήρως την Ουκρανία με την ελπίδα να αποδυναμώσουν τη Ρωσία.
Οι αμερικανοί θυσιάζουν την Ουκρανία… δεν την βοηθούν παγιδεύεται σε ένα σπιράλ καταστροφής…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης