Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος» Prigozhin (Wagner) με τη ρωσική ελίτ - «Προδότες» ο Shoigu και κορυφαίοι στρατιωτικοί

«Πόλεμος» Prigozhin (Wagner) με τη ρωσική ελίτ - «Προδότες» ο Shoigu και κορυφαίοι στρατιωτικοί
Ο επικεφαλής της Wagner έχει δηλώσει πως το υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πιστωθεί τις επιτυχίες της Wagner
Σχετικά Άρθρα
Πόλεμο στη ρωσική στρατιωτική ελίτ έχει κηρύξει ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής της εταιρείας Wagner, ο οποίος κατηγόρησε σήμερα τον ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ότι στερούν από τους μαχητές του πυρομαχικά και προσπαθούν να καταστρέψουν τη Wagner - ενέργειες για τις οποίες είπε ότι ισοδυναμούν με προδοσία.

Ο Prigozhin, άλλοτε επιχειρηματίας του κέτερινγκ που απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας, έχει αναλάβει έναν ενισχυμένο δημόσιο ρόλο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο, με την Wagner να ηγείται της μάχης για την κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ στην ουκρανική περιφέρεια του Ντονέτσκ.

«Προδότες»

«Υπάρχει απλούστατα απ' ευθείας αντίδραση» και «αυτό μπορεί να ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία», δήλωσε ο Prigozhin με φωνητικό μήνυμά του μέσω του καναλιού του στην εφαρμογή Telegram.
Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο μήνυμα μέσα σε δύο ημέρες που δημοσιοποιεί ο Prigozhin.
Χθες παραπονέθηκε ότι αξιωματούχοι, τους οποίους δεν κατονόμασε, αρνούνται εφόδια στη Wagner εξαιτίας προσωπικής αντιπάθειας προς αυτόν.
Φανερά θυμωμένος και υψώνοντας κατά διαστήματα τη φωνή του, κατηγόρησε τον ρώσο υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu και τον Valery Gerasimov, αρχηγό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ότι προκαλούν εσκεμμένα τις ελλείψεις όπλων, για τις οποίες κατήγγειλε ότι επιφέρουν αυξημένες απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων της Wagner που πολεμούν γύρω από την Μπαχμούτ.
«Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο υπουργός Άμυνας δίνουν δεξιά-αριστερά διαταγές όχι μόνο να μην δίνονται πυρομαχικά στη Wagner, αλλά και να μην την βοηθούν με αερομεταφορές», δήλωσε ο Prigozhin.
Εδώ και μήνες ο Prigozhin επικρίνει τους στρατιωτικούς διοικητές γι' αυτό που αποκαλεί ανεπάρκεια.
Ο επικεφαλής της Wagner έχει δηλώσει πως το υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πιστωθεί τις επιτυχίες της Wagner γύρω από την Μπαχμούτ.
Δεν κατέστη δυνατή η άμεση επικοινωνία με το υπουργείο Άμυνας για να σχολιάσε, σημειώνει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης