Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των ελβετικών αρχών ο πρόεδρος της Credit Suisse για παραπλανητικές δηλώσεις

Στο στόχαστρο των ελβετικών αρχών ο πρόεδρος της Credit Suisse για παραπλανητικές δηλώσεις
Η Finma επιδιώκει να διαπιστώσει τον βαθμό στον οποίο εκπρόσωποι της Credit Suisse, όπως ο Lehmann, γνώριζαν ότι οι πελάτες εξακολουθούσαν να αποσύρουν κεφάλαια όταν έκανε τα σχόλια
Η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας επανεξετάζει τα σχόλια που έκανε τον Δεκέμβριο ο πρόεδρος της Credit Suisse, Axel Lehmann, σχετικά με τη σταθεροποίηση των εκροών από την τράπεζα, με το σκεπτικό ότι μπορεί να ήταν παραπλανητικά.
Σύμφωνα με το Reuters, η Finma επιδιώκει να διαπιστώσει τον βαθμό στον οποίο εκπρόσωποι της Credit Suisse, όπως ο Lehmann, γνώριζαν ότι οι πελάτες εξακολουθούσαν να αποσύρουν κεφάλαια όταν έκανε τα σχόλια.
Σε συνεντεύξεις του στους Financial Times και το Bloomberg News, ο Lehmann δήλωσε ότι οι αναλήψεις πελατών, οι οποίες είχαν αυξηθεί κατακόρυφα στις αρχές Οκτωβρίου, είχαν εξομαλυνθεί και "ουσιαστικά σταμάτησαν".
Οι παρατηρήσεις έγιναν πριν από το κλείσιμο μιας κρίσιμης αύξησης κεφαλαίου ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν αυτόν τον μήνα κατέδειξαν ότι περαιτέρω εκροές ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος του τριμήνου.
Η ρυθμιστική αρχή εξετάζει κατά πόσον οι δηλώσεις της Lehmann ήταν ενδεχομένως παραπλανητικές, ανέφερε το Reuters.
Οι μετοχές της Credit Suisse σημείωσαν άνοδο έως και 10% στις 2 Δεκεμβρίου, αφού ο Lehmann δήλωσε ότι η ρευστότητα της τράπεζας βελτιώνεται και ότι οι τεράστιες εκροές περιουσιακών στοιχείων πελατών που είχαν τρομάξει τις αγορές πλησιάζουν στο τέλος τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης