Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τραγωδία σε Τουρκία, Συρία σε αριθμούς: 47.000 νεκροί, 118.000 κτήρια κατέρρευσαν

Η τραγωδία σε Τουρκία, Συρία σε αριθμούς: 47.000 νεκροί, 118.000 κτήρια κατέρρευσαν
Εκτιμάται ότι 385.000 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές
Με τις επιχειρήσεις διάσωσης για την εύρεση επιζώντων στα συντρίμμια των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου που έπληξαν τη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία να έχουν πλέον σταματήσει, το έργο εστιάζει πλέον στην απομάκρυνση των μπαζών, παρά το γεγονός ότι σε αυτά εκτιμάται πως βρίσκονται τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι.
Βάσει του τελευταίου επίσημου απολογισμού, οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται σε τουλάχιστον 41.000 ενώ στη Συρία οι αρχές έχουν σταματήσει την καταμέτρηση, κάνοντας λόγο για περίπου 6.000 νεκρούς.
Οι τουρκικές αρχές αναφέρουν πως 385.000 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Έρχεται η μεγαλύτερη κατασκευή κατοικιών στην ιστορία της Τουρκίας

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης, Murat Kurum, «συνολικά έχουν ελεγχθεί 925.000 κτήρια στις 11 επαρχίες της Τουρκίας που επλήγησαν από τους σεισμούς, από αυτά τα 118.000 έχουν καταρρεύσει ή φέρουν σοβαρές ζημιές ή πρέπει άμεσα να κατεδαφιστούν». «Αυτές οι περιοχές θα δουν την μεγαλύτερη κατασκευή κατοικιών στην ιστορία της χώρας» υποστήριξε ο Kurum.

Πάνω από 6.200 μετασεισμοί

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές τη Τουρκίας, από τις 6 Φεβρουαρίου έως σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 6.200 μετασεισμοί, ενώ εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή στις πληγείσες περιοχές, επιχειρούν πάνω από 19.400 διασώστες και δυνάμεις ανακούφισης των πληγέντων.
Στις πληγείσες περιοχές έχουν στηθεί πάνω από 216.000 σκηνές και 6.000 κοντέινερ, ενώ εκτιμάται πως περισσότεροι από 400.000 κάτοικοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις σεισμόπληκτες επαρχίες.
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι φιλοξενούνται σε προσωρινούς καταυλισμούς.
16.jpeg
15_4.jpg
14_4.jpg
Συνδρομή

Σύμφωνα με το UNFPA, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό, περίπου 356.000 έγκυες από Τουρκία και Συρία έχουν άμεση ανάγκη για πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.
Όπως αναφέρει, πολλές από τις γυναίκες βρίσκονται σε καταυλισμούς ή είναι εκτεθειμένες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και δυσκολεύονται να βρουν τροφή ή πόσιμο νερό, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανέφερε ότι κομβόι 14 φορτηγών της εισήλθε στη βορειοδυτική Συρία χθες για να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την έλλειψη πρόσβασης στην πληγείσα από τον πόλεμο περιοχή.
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) πιέζει τις αρχές σε εκείνη την περιοχή της Συρίας να σταματήσουν να παρεμποδίζουν την πρόσβαση καθώς προσπαθεί να βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης