Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη ροή όπλων από ΝΑΤΟ σε Ουκρανία: Πάνω από 440 τανκ και 1.100 αντιαεροπορικά συστήματα

Απίστευτη ροή όπλων από ΝΑΤΟ σε Ουκρανία: Πάνω από 440 τανκ και 1.100 αντιαεροπορικά συστήματα
Πάνω από 9.800 πύραυλοι για συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης και περισσότερα από 1,2 εκατ. βλήματα
Σχετικά Άρθρα
Με απίστευτες ποσότητες οπλικών συστημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού τροφοδοτεί την Ουκρανία το ΝΑΤΟ από τον Δεκέμβριο του 2021.
Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας για θέματα εξωτερικού, τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ έχουν μεταφέρει περισσότερα από 440 τανκ, 1.170 συστήματα αεράμυνας και περίπου 1.510 τεθωρακισμένα άρματα μάχης μεταφοράς πεζικού και 655 συστήματα πυροβολικού.
Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, το Κίεβο έχει λάβει πάνω από 9.800 πυραύλους για συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, 609.000 αντιαρματικά βλήματα και 1.206.000 βλήματα.
«Το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού που παρείχε η Δύση στην Ουκρανία, καταστράφηκε από τα ρωσικά στρατεύματα» αναφέρουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

El Pais: Θα είχαν ήδη ηττηθεί οι Ουκρανοί

Την θέση ότι οι Ουκρανοί θα είχαν ήδη ηττηθεί, εάν τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ δεν παρείχαν στον ουκρανικό στρατό βλήματα των 155 χιλιοστών αναφέρει σε δημοσίευμα της η ισπανική εφημερίδα El Pais.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κίεβο είναι αντιμέτωπο με έλλειψη πυρομαχικών.
Όπως αναφέρεται, το 60% του οπλοστασίου της βασίζεται στο σοβιετικό πυροβολικό των 122 χιλιοστών και των 152 χιλιοστών, πυρομαχικά όμως που δεν παράγονται πλέον σε μεγάλες ποσότητες στην Ουκρανία ή στην ανατολική Ευρώπη.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως πρόκειται για πυρομαχικά πολλών ετών, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν ακόμα και επικίνδυνα για τους στρατιώτες που τα χρησιμοποιούν.
Βάσει της El Pais, το 30% του ουκρανικού οπλοστασίου αφορά πυροβολικό των 155 χιλιοστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης