Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurasia Group: Η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο με την Ουκρανία, αλλά έχασε τη γεωπολιτική της σημασία

tags :
Eurasia Group: Η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο με την Ουκρανία, αλλά έχασε τη γεωπολιτική της σημασία
Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει σε γεωπολιτικό επίπεδο, ανέφερε ο επικεφαλής του Eurasia Group
Η Ουκρανία μπορεί να χάσει τον πόλεμο, αλλά η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει σε γεωπολιτικό επίπεδο, δήλωσε στο CNBC ο Ian Bremmer, πολιτικός επιστήμονας και πρόεδρος του Eurasia Group.
"Η Ουκρανία μπορεί να χάσει αυτόν τον πόλεμο", δήλωσε ο Bremmer στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, αλλά η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει στο ΝΑΤΟ λόγω του καθεστώτος "παρία" αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Bremmer.
″Η Ρωσία θα εξακολουθήσει να είναι αποκομμένη, το ΝΑΤΟ θα εξακολουθήσει να επεκτείνεται και για τον Putin, που αισθάνεται ταπεινωμένος, ανασφαλής και σε πολύ χειρότερη γεωστρατηγική θέση από ό,τι ήταν πριν εισβάλει, τι θα κάνει ως το πιο ισχυρό κράτος-παρία στον κόσμο;
Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο ερώτημα που υπερβαίνει την Ουκρανία", πρόσθεσε ο Bremmer.

Υπάρχει όριο στη βοήθεια

Ο Bremmer δήλωσε ότι η υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία ήταν "εξαιρετική" και "πολύ πέρα από αυτό που ο καθένας πίστευε ότι ήταν δυνατό", με τη Γερμανία να μειώνει την εξάρτησή της από τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες και τις ΗΠΑ να πρωτοστατούν στην αποστολή στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία.
Όμως, αμφισβήτησε το κατά πόσον αυτή η βοήθεια θα συνεχιστεί.
"Θα ισχύει το 2024, με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές;" ρώτησε. "Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί εκεί.
Μένει να δούμε αν η Ουκρανία θα συνεχίσει να έχει την "προσοχή και τη συνοχή" που κέρδισε από τη Δύση τον πρώτο χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας, σημείωσε ο Bremmer.
"Η απάντηση είναι ότι η Ουκρανία μπορεί να χάσει.
Όλοι εδώ πρέπει να καταλάβουν ότι η Ουκρανία μπορεί να χάσει αυτόν τον πόλεμο", δήλωσε ο Bremmer.
Μέχρι στιγμής, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Γερμανία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν συμφωνήσει να εξοπλίσουν την Ουκρανία με άρματα μάχης, αλλά δεν έχουν ακόμη εκπληρώσει το πιο πρόσφατο αίτημα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskyy για μαχητικά αεροσκάφη.
″Ο πόλεμος είναι μια υπαρξιακή κρίση για την Ουκρανία, είναι μια υπαρξιακή κρίση για τον Zelenskyy και την οικογένειά του προσωπικά - αγωνίζονται κυριολεκτικά για τη ζωή τους", δήλωσε ο Bremmer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης