Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προαναγγέλλει αποχώρηση από Bakhmut ο Zelensky: Θα το υπερασπιστούμε αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος

Προαναγγέλλει αποχώρηση από Bakhmut ο Zelensky: Θα το υπερασπιστούμε αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος
Το Bakhmut θεωρείται μια πόλη εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας για την εξέλιξη των στρατιωτικών συγκρούσεων στο Donetsk
(upd) Την αποχώρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από το Bakhmut όπου εδώ και μήνες μαίνονται σφοδρότατες μάχες με τεράστιες απώλειες στρατιωτών και από τις δύο πλευρές προαναγγέλλει ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, ο οποίος υποστήριξε πως ο ουκρανικός στρατός θα υπερασπιστεί την πόλη, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος.
Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Zelensky φαίνεται πως αρχίζει να συμμερίζεται τη συμβουλή πολλών Δυτικών, κυρίως των Αμερικάνων, οι οποίοι τον προτρέπουν να εγκαταλείψει το Bakhmut.
«Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη πόλη.
Στην πραγματικότητα, όπως αρκετές άλλες στο Donbass, έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή από τους Ρώσους.
Είναι σημαντικό για εμάς να την υπερασπιστούμε, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος και όχι αν πρόκειται να σκοτωθούν όλοι» ανέφερε ο Zelensky, αν και το Bakhmut θεωρείται μια πόλη εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας για την εξέλιξη των στρατιωτικών συγκρούσεων στο Donbass και ιδιαίτερα στην επαρχία του Donetsk, μια και μετά τον έλεγχο της ανοίγει ο δρόμος για τις άλλες στρατηγικής σημασίας πόλεις όπως είναι το Kramatorsk και το Slavyansk.
Εκτιμάται πως πλέον, στην πόλη έχουν απομείνει λιγότεροι από 5.000 πολίτες.

Θα αντισταθούμε

«Θα αντισταθούμε και στο μεταξύ θα προετοιμάσουμε την επόμενη αντεπίθεση» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, αντιλαμβανόμενος πως δεν θα αργήσει η στιγμή που το Bakhmut θα πέσει στα χέρια των Ρώσων, οι οποίοι πολιορκούν την πόλη από τον περασμένο Ιούλιο.
Πάντως τις εισηγήσεις των Δυτικών απορρίπτουν πολλοί Ουκρανοί, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να εγκαταλειφθεί στη μοίρα του το Bakhmut, καθώς όπως υποστηρίζουν χάρη στις φυσικές οχυρώσεις – ποτάμια, δάση – οι Ουκρανοί έχουν μπορέσει να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες στο ρωσικό στράτευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης