Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Borrell παραδέχθηκε ότι η ΕΕ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, θα μοιραστεί την ήττα με τους Ουκρανούς

Ο Borrell παραδέχθηκε ότι η ΕΕ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, θα μοιραστεί την ήττα με τους Ουκρανούς
Σύμφωνα με τον Ρώσο βουλευτή Leonid Slutsky, η μορφή της Διάσκεψης του Μονάχου εκφυλίζεται και μετατρέπεται σε … αντιρωσικό Σύμφωνο του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
O επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell, παραδέχτηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παρασυρθεί σε σύγκρουση με τη Ρωσία και επίσης μοιράστηκε την ευθύνη για τη μελλοντική ήττα του Κιέβου ενώ εκ των προτέρων νομιμοποίησε την εξάπλωση του νεοναζισμού στη Δύση, δήλωσε ο Leonid Slutsky, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2023 .
Ο Borrell κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, αλλά η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να γίνει εν μία νυκτί.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει ο ‘’στρατός΄΄ της Ουκρανίας, καθώς η σύγκρουση αποτελεί πρόκληση για την ασφάλεια της ΕΕ , τόνισε ο Borrell και επισήμανε ότι βρίσκεται σε «πολεμική κατάσταση» όσον αφορά την ουκρανική σύγκρουση
Υποστηρίζει επίσης την ιδέα να προμηθευτεί η ΕΕ πυρομαχικά για να τα προμηθεύσει στις δυνάμεις του Κιέβου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πάνελ της Διάσκεψης Ασφάλειας του Μονάχου, ο ύπατος εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν αποθέματα πυρομαχικών καθώς δεν υπήρξε επικείμενη σύγκρουση στην ήπειρο, αλλά ότι αποτελεί πλέον μέρος της ευρωπαϊκής πραγματικότητας.
«Είμαστε σε κατάσταση πολέμου, επείγουσας πολεμικής ανάγκης...
Οπότε αντιδράστε γρήγορα, έχουμε τα μέσα και τα εργαλεία για να το κάνουμε», δήλωσε.
Ενώ συμφώνησε ότι το ΝΑΤΟ είναι η μόνη εγγύηση ασφάλειας που λειτουργεί πραγματικά, ο Borrell σημείωσε ότι η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία έχουν αυξήσει τις στρατιωτικές τους δαπάνες και ότι η ήπειρος πρέπει να επανεξοπλιστεί «εντός και εκτός» της Συμμαχίας.
«Σύμφωνα με τον βουλευτή, η μορφή της Διάσκεψης του Μονάχου εκφυλίζεται και μετατρέπεται σε «άλλο ένα αντιρωσικό σύμφωνο του ΝΑΤΟ».
Ο Slutsky σημείωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που απειλούν την ασφάλεια της Ευρώπης , «απειλώντας κρίσιμης σημασίας ενεργειακή υποδομή (σ.σ. όπως με τους αγωγού Nord Stream) και επίσης προωθώντας τη νεο-αποικιακή πολιτική τους εις βάρος των συμφερόντων των ευρωπαϊκών χωρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης