Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαθαίνει το ρήγμα - Παρά τις ενστάσεις Berlusconi, η Meloni πηγαίνει στην Ουκρανία για συνάντηση με τον Zelensky (20/2)

Βαθαίνει το ρήγμα - Παρά τις ενστάσεις Berlusconi, η Meloni πηγαίνει στην Ουκρανία για συνάντηση με τον Zelensky (20/2)
Η Meloni σταθερά προσανατολισμένη στους σκοπούς του ΝΑΤΟ, είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni θα ταξιδέψει στο Κίεβο τη Δευτέρα (20/2/2023) για να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky.
Η Meloni, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο 2022, είχε προαναγγείλει το ταξίδι της, πριν από τις 24 Φεβρουαρίου και τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Παρά τις τριβές για το θέμα στο πλαίσιο του δεξιού κυβερνώντος συνασπισμού της και τη διχασμένη κοινή γνώμη, η Meloni σταθερά προσανατολισμένη στους σκοπούς του ΝΑΤΟ, είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της Ουκρανίας.

Οι ενστάσεις Berlusconi


Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Silvio Berlusconi, ηγέτης του δεξιού κόμματος Forza Italia που αποτελεί μέρος του συνασπισμού της Meloni έχει δηλώσει, πως δεν θα επιδίωκε συνάντηση με τον Zelensky, εάν ηγείτο της κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα ο Berlusconi κατηγορεί με τον Zelensky για τον πόλεμο, επικαλούμενος τις ωμότητες των Ουκρανών στο Donbass που χρονολογούνται από το 2014, υπενθυμίζει το Reuters.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), μέλος του οποίου είναι η Forza Italia, ανακοίνωσε ότι ακυρώνει μια προγραμματισμένη εκδήλωση στη Νάπολη τον Ιούνιο λόγω των δηλώσεων του Berlusconi για την Ουκρανία.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Antonio Tajani, ένας από τους ιδρυτές της Forza Italia, δήλωσε το Σάββατο (18/2/2023) ότι συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba στο περιθώριο της συνάντησης των G7 στο Μόναχο, διαβεβαιώνοντάς τον για την υποστήριξη της Ιταλίας.
Η Ιταλία και η Γαλλία ολοκλήρωσαν πρόσφατα τις συνομιλίες για την παράδοση ενός προηγμένου συστήματος αεράμυνας στο Κίεβο την άνοιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης