Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσος πρέσβης (Ουάσιγκτον): Οι ΗΠΑ δαιμονοποιούν τη Ρωσία με τις κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Ρώσος πρέσβης (Ουάσιγκτον): Οι ΗΠΑ δαιμονοποιούν τη Ρωσία με τις κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Η Ουάσιγκτον διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» κατά της Μόσχας, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Anatoly Antonov
Σχετικά Άρθρα
Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να «δαιμονοποιήσει τη Ρωσία» και να «τροφοδοτήσει την ουκρανική κρίση» κατηγορώντας τη Μόσχα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δήλωσε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Anatoly Antonov.
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris δήλωσε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 ότι η Ουάσιγκτον έχει επισήμως αποφανθεί ότι η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ουκρανία, σε ομιλία της στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου στη Γερμανία.
Σε μήνυμά του στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, ο Antonov σημείωσε: «Θεωρούμε τέτοιους υπαινιγμούς ως μια προσπάθεια, πρωτόγνωρη ως προς τον κυνισμό της, να δαιμονοποιηθεί η Ρωσία κατά τη διάρκεια ενός υβριδικού πολέμου, που εξαπολύθηκε εναντίον μας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σκοπός τέτοιων επιθέσεων είναι να δικαιολογήσουν τις ενέργειες της ίδιας της Ουάσιγκτον για να τροφοδοτήσουν την ουκρανική κρίση», σημείωσε.
Η Harris είχε πει ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για μια «ευρεία και συστηματική επίθεση» κατά του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας, διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου -όπως κατέληξε επίσημα η κυβέρνηση τον περασμένο Μάρτιο- και παράνομες πράξεις εναντίον του ουκρανικού στρατού
Ανέφερε στοιχεία για δολοφονίες, βιασμούς, βασανιστήρια, βίαιες απελάσεις και εικονικές εκτελέσεις.
Η κυβέρνηση Biden θα συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία στη διερεύνηση αυτών των καταγγελλόμενων εγκλημάτων, επισήμανε, δεσμευόμενη να λογοδοτήσουν οι δράστες και οι «ανωτέροί τους».
«Ας συμφωνήσουμε όλοι εκ μέρους όλων των θυμάτων, τόσο γνωστών όσο και αγνώστων: η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί», πρόσθεσε η Harris.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης