Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αρνείται να απαντήσει εάν κατέρριψε ένα μπαλόνι 12 δολαρίων με …έναν πύραυλο 400.000!

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αρνείται να απαντήσει εάν κατέρριψε ένα μπαλόνι 12 δολαρίων με …έναν πύραυλο 400.000!
Η κυβέρνηση Biden σταμάτησε τις έρευνες γιατί υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθεί, πως η κατάρριψη έγινε για ένα μπαλόνι μία ομάδας χόμπι αξίας …12 δολαρίων.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο σχεδόν σταματά τις έρευνες για το ένα από τα άγνωστα αντικείμενα που κατέρριψε στις ακτές της Αλάσκας.
Και σταματά τις έρευνες γιατί υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθεί, πως η κατάρριψη έγινε για ένα μπαλόνι μίας ομάδας χόμπι αξίας …12 δολαρίων.
Οι εικασίες ότι το άγνωστο εναέριο αντικείμενο που κατέρριψε η διοίκηση νωρίτερα αυτό το μήνα ήταν στην πραγματικότητα ένα φτηνό μπαλόνι για χομπίστες άρχισαν να έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες.
Η ομάδα North Illinois Bottlecap Balloon Brigade (NIBBB) έκανε γνωστό πως έχασε την επαφή με ένα από τα μπαλόνια που είχε πάνω από την Αλάσκα.
Η τελευταία επαφή με το μπαλόνι Pico καταγράφηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2023 σε ύψος περίπου 39.000 ποδιών από τις ακτές της Αλάσκας.
Τα μπαλόνια αυτά με ήλιο είναι εξοπλισμένα με ιχνηλάτες που χρησιμοποιούνται από χομπίστες για τη μέτρηση των καιρικών συνθηκών και μπορεί να κοστίζουν μόλις 12 δολάρια.
Ο αμερικανικός στρατός αρνήθηκε επανειλημμένα να απαντήσει εάν σε υψόμετρο 40.000 ποδών την ίδια μέρα χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο AIM-9X Sidewinder αξίας 400.000 δολαρίων…κατέρριψε ένα μπαλόνι 12 δολαρίων.
«Δεν έχουμε τίποτα να πούμε για αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Από την πλευρά της η NIBBB είπε ότι δεν είναι ασυνήθιστο για ένα τέτοιο μπαλόνι να παραμένει χωρίς μετάδοση για αρκετές ημέρες.

Ο Snowden για Λευκό Οίκο

Το ζήτημα σχολίασε με σκωπτική διάθεση μέσω Twitter o Edward Snowden.
Πείτε μου, ότι ο Λευκός Οίκος δεν πέρασε τον Φεβρουάριο για να εκτοξεύει πυραύλους 400.000 δολαρίων εναντίον του μπαλονιού των 12 δολαρίων της τοπικής ομάδας χόμπι, έγραψε ο πρώην πληροφοριοδότης της NSA. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης