Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Μαζί με τη Φινλανδία η είσοδος στο ΝΑΤΟ – Στις 2 Μαρτίου 2023 ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος

Σουηδία: Μαζί με τη Φινλανδία η είσοδος στο ΝΑΤΟ – Στις 2 Μαρτίου 2023 ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος
Τι επισήμανε ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson σε συνέντευξή του στους FT
Σχετικά Άρθρα
Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson δήλωσε ότι θα ληφθεί απόφαση στις 2 Μαρτίου για έναν νέο αντιτρομοκρατικό νόμο στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνιών με την Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη.
Η Φινλανδία και η Σουηδία, με φόντο τα γεγονότα στην Ουκρανία τον περασμένο Μάιο, υπέβαλαν αιτήσεις στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg για ένταξη στη συμμαχία.
Αρχικά, η Τουρκία μπλόκαρε τη διαδικασία εξέτασης αυτών των αιτήσεων, αλλά ήδη στις 29 Ιουνίου, η Τουρκία, η Σουηδία και η Φινλανδία υπέγραψαν ένα μνημόνιο ασφαλείας που λαμβάνει υπόψη όλες τις ανησυχίες της Άγκυρας .
Μέχρι σήμερα, οι αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δεν έχουν επικυρωθεί μόνο από δύο χώρες από τις 30 - αυτές είναι η Ουγγαρία και η Τουρκία.
Το ΝΑΤΟ συνιστά στην Τουρκία να υποστηρίξει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Σουηδία έχει εκπληρώσει όλα τα σημεία του μνημονίου.
Είπε ότι το τελικό βήμα θα γίνει στις 2 Μαρτίου, όταν η σουηδική κυβέρνηση θα αποφασίσει για έναν νέο αντιτρομοκρατικό νόμο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον Kristersson, αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο της νομοθεσίας, εξαιτίας του οποίου ήταν απαραίτητο να τροποποιηθεί το σύνταγμα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης