Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινή αεροπορική άσκηση Νότιας Κορέας - ΗΠΑ, μετά την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Κοινή αεροπορική άσκηση Νότιας Κορέας - ΗΠΑ, μετά την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ είναι πιθανόν να πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές αεροπορικές ασκήσεις από το απόγευμα της Κυριακής 19/2
Σχετικά Άρθρα
Κοινή στρατιωτική αεροπορική άσκηση με τη συμμετοχή αμερικανικού στρατηγικού βομβαρδιστικού διεξήγαγαν την Κυριακή 19/2 η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, σε απάντηση στη Βόρεια Κορέα και την χθεσινή εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.
Παράλληλα, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ είναι πιθανόν να πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές αεροπορικές ασκήσεις από το απόγευμα της Κυριακής 19/2, ως απάντηση επίσης στην εκτόξευση στις 18/2 από τη Βόρεια Κορέα διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fuji News Network.
Στο πλαίσιο αυτό, Ιαπωνικά μαχητικά και αμερικανικά βομβαρδιστικά αναμένεται να μετάσχουν στην στρατιωτική άσκηση γύρω από την Ιαπωνία, της οποίας το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από τον καιρό, σύμφωνα με το ιαπωνικό δίκτυο, το οποίο επικαλείται πολλές πηγές που δεν κατονόμασε.

Βόρεια Κορέα: Επιβεβαίωση για εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

Επιβεβαίωσε η Βόρεια Κορέα ότι εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), με σκοπό την επαλήθευση της αξιοπιστίας του οπλικού συστήματος.
Η «αιφνιδιαστική εκτόξευση ICBM» αποτελεί, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), «απτή απόδειξη» των προσπαθειών της Πιονγκγιάνγκ να καταστήσει «ακαταμάχητη» την «ικανότητα πυρηνικής αντεπίθεσης» κατά εχθρικών δυνάμεων.
Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Hwasong-15 διένυσε απόσταση 989 χιλιομέτρων σε 4.015 δευτερόλεπτα, φθάνοντας σε ύψος 5.768 χιλιομέτρων , προτού πέσει το απόγευμα του Σαββάτου 18/2 στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, η πρώτη για το 2023, σημειώθηκε μετά την απειλή που εξέφρασε την Παρασκευή 17/2 για μια «άνευ προηγουμένου, επίμονη και ισχυρή» απάντηση, καθώς η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους, στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής της αυξανόμενης πυρηνικής και πυραυλικής απειλής της Βόρειας Κορέας.

Καταδίκη από ΗΠΑ:  Θα λάβουμε μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ καταδίκασαν έντονα από το Σάββατο (18/2/2023) την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου και είχαν προειδοποιήσει για τη λήψη των  απαραίτητων μέτρων για την προστασία των  ΗΠΑ και των  συμμάχους των στην περιοχή.
Σε δήλωσή της η Adrienne Watson, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ανέφερε πως ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε προς τη θάλασσα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας, δεν αποτέλεσε άμεση απειλή όμως αύξησε τις εντάσεις στην περιοχή.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία του αμερικανικού εδάφους και των συμμάχων τους Δημοκρατία της Κορέας και Ιαπωνία», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης