Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 ζητούν ενιαία απάντηση στην «ανεύθυνη συμπεριφορά» της Βόρειας Κορέας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 ζητούν ενιαία απάντηση στην «ανεύθυνη συμπεριφορά» της Βόρειας Κορέας
Ομόθυμη καταδίκη για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
Σχετικά Άρθρα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 καταδίκασαν δριμύτατα την επόμενη εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από τη Βόρεια Κορέα και ζήτησαν «ενωμένη απάντηση από τη διεθνή κοινότητα στην ανεύθυνη συμπεριφορά» της Πιονγκγιάνγκ, συμπεριλαμβανομένων «περαιτέρω σημαντικών μέτρων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με ανακοίνωσή τους το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023.
«Οι συμμετέχοντες της G7 καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο την εκτόξευση ενός άλλου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποιήθηκε από τη Βόρεια Κορέα στις 18 Φεβρουαρίου 2023.
Αυτές οι ενέργειες αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και απειλούν την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια και ειρήνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση μετά τη συνάντηση.
Η σύνοδος κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της G7 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/2 στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, η οποία θα διαρκέσει έως τις 19 Φεβρουαρίου.
Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση «κάλεσαν επίσης τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης