Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έξι οι νεκροί από πυρά ενόπλου που συνελήφθη σε κοινότητα στο Μισισίπι - Biden: Αρκετά, το Κογκρέσο να δράσει

ΗΠΑ: Έξι οι νεκροί από πυρά ενόπλου που συνελήφθη σε κοινότητα στο Μισισίπι - Biden: Αρκετά, το Κογκρέσο να δράσει
«H βία από τα πυροβόλα όπλα είναι επιδημία και το Κογκρέσο πρέπει να δράσει τώρα»,  τόνισε ο  J. Biden
Σχετικά Άρθρα
Έξι είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και η πρώην σύζυγος του ένοπλους δράστη που σκόρπισε τον θάνατο ανοίγοντας πυρ σε μικρή πόλη του Μισισίπι, στις νότιες ΗΠΑ.
Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας, σκοτώθηκαν έξι άτομα από τον ένοπλο δράστη που έχει συλληφθεί. Όπως αναφέρει το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τέιτ στην σελίδα του στο Facebook, «σημειώθηκε σειρά από πυρά σε τρία διαφορετικά μέρη της Arkabutla, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων».
Σύμφωνα με τον σερίφη, ο δράστης αρχικά άνοιξε πυρ στον χώρο στάθμευσης καταστήματος της Arkabutla, κοινότητας με λίγο λιγότερους από 300 κατοίκους, σκοτώνοντας έναν άνδρα που βρισκόταν στο τιμόνι αυτοκινήτου και στη συνέχεια μετέβη σε κοντινό σπίτι όπου σκότωσε την πρώην σύζυγό του, διευκρίνισε ο σερίφης Brad Lance σε δηλώσεις του.
Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν άλλους δύο νεκρούς σε γειτονικό σπίτι και εκτιμούν ότι τα θύματα ήταν μέλη της οικογένειας του δράστη.
Το μακελειό σταμάτησε όταν αστυνομικός είδε αυτοκίνητο που ταίριαζε στην περιγραφή αυτού που είχε ο δράστης και το καταδίωξε μέχρι που σταμάτησε σε δρόμο σπιτιού και ο ύποπτος συνελήφθη.
Κοντά στο σπίτι αυτό, οι αστυνομικοί βρήκαν έναν άνθρωπο νεκρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο και άλλον έναν στον δρόμο, με τους οποίους ο απολογισμός των νεκρών ανήλθε στους έξι.
Το γραφείο του σερίφη διευκρίνισε ότι ο ύποπτος αναγνωρίστηκε ως ο Richard Dale Crum, ένας 52χρονος, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.
«Πιστεύουμε ότι έδρασε μόνος», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο κυβερνήτης του Μισισίπι Τέιτ Ριβς, διευκρινίζοντας ότι «δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα» του δράστη.

Biden: Η βία από τα πυροβόλα όπλα είναι επιδημία, το Κογκρέσο να δράσει τώρα

«Αρκετά», δήλωσε, αντιδρώντας ο πρόεδρος των ΗΠΑ,J. Biden, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος στη διάρκεια της νύχτας.
Ο J. Biden υπογράμμισε ότι σε ένα 48ωρο το 2023 «το έθνος μας έχει ήδη υποφέρει από τουλάχιστον 73 επεισόδια με ενόπλους που άνοιξαν πυρ κατά πλήθους ανθρώπων» και πρόσθεσε πως «η σκέψη και οι προσευχές δεν είναι αρκετές», καθώς «η βία από τα πυροβόλα όπλα είναι επιδημία και το Κογκρέσο πρέπει να δράσει τώρα».
Υπενθυμίζεται ότι «αρκετά» είχε δηλώσει προ ημερών ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά από τις τρεις δολοφονίες που διέπραξε ένοπλος μέσα σε πανεπιστημιούπολη στο Μίσιγκαν.
Παρά τις προόδους όσον αφορά τη νομοθεσία για τον περιορισμό των πυροβόλων όπλων, ο J. Biden αξιώνει από το Κογκρέσο να αποκαταστήσει την πανεθνική απαγόρευση των τουφεκιών εφόδου, όπως ίσχυε το 1994 και το 2004, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι παρουσιάζονται ως υπερασπιστές του συνταγματικού δικαιώματος στην οπλοκατοχή και από τον Ιανουάριο διαθέτουν μικρή πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης