Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία Scholz: Αποτύχαμε πλήρως να ενισχύσουμε την Ουκρανία με άρματα μάχης

Ομολογία Scholz: Αποτύχαμε πλήρως να ενισχύσουμε την Ουκρανία με άρματα μάχης
Σε φιάσκο εκτυλίσσεται η ενίσχυση της Ουκρανίας με άρματα μάχης
Σχετικά Άρθρα
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz εξέφρασε την απογοήτευσή του για το θέμα της προμήθειας αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για πλήρη αποτυχία.
Ο Scholz ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου εάν είναι τώρα σε θέση να πείσει άλλα κράτη να παράσχουν τη «βαριά πανοπλία» που είχαν υποσχεθεί.
«Αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να κάνω στους άλλους, ειδικά σε αυτούς που με παρότρυναν τόσο πολύ να δράσω», αφήνοντας αιχμές τόσο για τους Αμερικανούς, όσο και για Ευρωπαίους συμμάχους,
Συχνά το αποκαλούμενο Νταβός της Άμυνας, η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια συγκεντρώνει υπουργούς, στρατηγούς στρατού και ανώτερους διπλωμάτες για τρεις ημέρες συζητήσεων που φέτος αναμένεται να επικεντρωθούν σε μεγάλο βαθμό στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του στην παγκόσμια τάξη ασφαλείας.

Η Διάσκεψη του Μονάχου

Περισσότεροι από 40 αρχηγοί κρατών και 60 υπουργοί συμμετέχουν στη διάσκεψη, η οποία προσέλκυσε επίσης τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην ιστορία της εκδήλωσης.
Θα συμμετάσχει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris.
Το περσινό συνέδριο πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν η Ρωσία ξεκινήσει την επιχείρησή της στην Ουκρανία και οι παγκόσμιοι ηγέτες το χρησιμοποίησαν για να παροτρύνουν τον Putin να εγκαταλείψει τα πολεμικά του σχέδια - εκκλήσεις που έπεσαν στο κενό.
Κανένας Ρώσος αξιωματούχος δεν έχει προσκληθεί φέτος.
Το συνέδριο ξεκίνησε με την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskyy ο οποίος συνέκρινε τη χώρα του με τον βιβλικό Δαβίδ σε μια μάχη μέχρι θανάτου με τον Γολιάθ της Ρωσίας και έκανε έκκληση για περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη από τη Δύση.
«Δεν πρόκειται μόνο για την Ουκρανία», είπε ο Zelensky.
«Το θέμα είναι ότι ο Γολιάθ πρέπει να χάσει και δεν υπάρχει εναλλακτική σε αυτό», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης