Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία με πλήγματα ακριβείας διέλυσε όλα τα στρατιωτικά εργοστάσια της Ουκρανίας - Χωρίς καύσιμα έμειναν οι δυνάμεις του Zelensky

Η Ρωσία με πλήγματα ακριβείας διέλυσε όλα τα στρατιωτικά εργοστάσια της Ουκρανίας  - Χωρίς καύσιμα έμειναν οι δυνάμεις του Zelensky
Σοβαρότατα προβλήματα εξοπλισμού και ανεφοδιασμού αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί μετά τους βομβαρδισμούς
Σχετικά Άρθρα
Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν μεγάλων διαστάσεων πυραυλική επίθεση με τη χρήση όπλων ακριβείας από τη θάλασσα και τον αέρα, στοχεύοντας εργοστάσια που παρείχαν στον ουκρανικό στρατό οβίδες και καύσιμα.
Οι στόχοι καταστράφηκαν στην επίθεση, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023.
«Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, οι προμήθειες καυσίμων στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας διακόπηκαν και οι δυνατότητες παραγωγής εκρηκτικών, πυρίτιδας και στερεών καυσίμων πυραύλων στην Ουκρανία μειώθηκαν σημαντικά», ανέφερε το υπουργείο.

Βαριές απώλειες για τους Ουκρανούς

Επιπλέον, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 στην περιοχή Kherson κοντά στο χωριό Nikolskoye, κατέστρεψαν εννέα drones στις δημοκρατίες του Donbass και αναχαίτισαν έναν πύραυλο HARM και τρεις οβίδες HIMARS.
Στην κατεύθυνση Kupyansk, τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στις περιοχές Gryaninovka, Berestovoye και Lyman Pervy στην περιοχή του Kharkiv σκοτώνοντας έως και 80 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δύο τεθωρακισμένα οχήματα.
Έως και 200 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην κατεύθυνση του Donetsk καταστράφηκαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα, δύο οβίδες D-30 και ένα D-20.
Στην κατεύθυνση Krasny Lyman, περίπου 90 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ καταστράφηκαν ένα Grad MLRS, δύο αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Akatsiya και ένα όχημα μάχης πεζικού.
Στις κατευθύνσεις του νότιου Donetsk και της Zaporizhia πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε θέσεις σε διάφορες περιοχές, όπου σκοτώθηκαν πάνω από 80 Ουκρανοί στρατιώτες.
Ένα χρόνο από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή 385 αεροσκαφών, 210 ελικοπτέρων, 7.900 αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων, περισσότερων από 1.000 MLRS, 4.100 όπλων πυροβολικού και άλλου εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεις της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης