Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Bakhmut εκλιπαρούν τη Δύση για όπλα

Οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Bakhmut εκλιπαρούν τη Δύση για όπλα
Οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν εντείνει τις μάχες γύρω από την πόλη-κλειδί
Οι Ουκρανοί στρατιώτες που σφυροκοπούνται από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην ανατολική πόλη Bakhmut έχουν ένα μήνυμα για τους δυτικούς ηγέτες που συναντώνται σήμερα στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.
"Δώστε μας περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό, περισσότερα όπλα και θα αντιμετωπίσουμε τον Ρώσο κατακτητή, θα τον καταστρέψουμε", δήλωσε ο Dmytro, που στέκεται στο χιόνι κοντά στην Bakhmut, όπως μεταδίδει το βρετανικό Sky News.
Οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν εντείνει τις μάχες γύρω από την πόλη-κλειδί, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της ρωσικής εισβολής εδώ και μήνες.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες εκεί έδειξαν σε έναν δημοσιογράφο που επισκέφθηκε την πόλη τα οφέλη των θωρακισμένων οχημάτων Bushmaster που προμηθεύτηκαν από την Αυστραλία, τα οποία, όπως είπαν, προστατεύουν τους στρατιώτες από τις σφαίρες, επιτρέπουν την εκκένωση τραυματιών και παρέχουν κάλυψη για αναγνώριση.
"Υπήρχαν περιπτώσεις που πυροδοτήθηκαν αντιαρματικές νάρκες και οι στρατιώτες έπαθαν μόνο μώλωπες. Δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί των στρατιωτών. Έχει λειτουργήσει πολύ καλά", δήλωσε ο Dmytro.
Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης του κοντινού Λουχάνσκ δήλωσε ότι οι χερσαίες και αεροπορικές επιθέσεις αυξάνονται.
"Σήμερα είναι μάλλον δύσκολα προς όλες τις κατευθύνσεις", δήλωσε ο Serhiy Haidai στην τοπική τηλεόραση.
"Υπάρχουν συνεχείς προσπάθειες να διαρρήξουν τις γραμμές άμυνάς μας", ανέφερε για τις μάχες κοντά στην πόλη Κρεμίννα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης