Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Gazprom θα ευδοκιμήσει παρά τις προσπάθειες της Δύσης - Θα αυξηθεί η ζήτηση από την Ασία

Putin: Η Gazprom θα ευδοκιμήσει παρά τις προσπάθειες της Δύσης - Θα αυξηθεί η ζήτηση από την Ασία
Tο εγκώμιο του ρωσικού γίγαντα του φυσικού αερίου έπλεξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin
Σχετικά Άρθρα
Tο εγκώμιο του ρωσικού γίγαντα του φυσικού αερίου έπλεξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, λέγοντας πως η Gazprom θα ευδοκιμήσει παρά τις απόπειρες της Δύσης να μειώσει την επιρροή της, καθώς η ζήτηση για αέριο θα αυξηθεί στην Ασία.

Αφότου ο Putin  έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία φυσικού αερίου βρίσκεται αντιμέτωπη με μείωση των πωλήσεων στην Ευρώπη, καθώς η Δύση επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια και να μειώσει τα έσοδα του ρωσικού προϋπολογισμού.
Η Gazprom, η οποία κατέχει περίπου το 15% των παγκόσμιων αποθεμάτων αερίου και απασχολεί περίπου 490.000 άτομα, είναι μία από τις ισχυρότερες εταιρείες της Ρωσίας - τόσο ισχυρή ώστε λεγόταν κάποτε πως είναι ένα κράτος μέσα στο κράτος.
Ο Putin δήλωσε πως ολόκληρη η Ρωσία είναι υπερήφανη για την Gazprom, η οποία ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια ως εταιρεία μετοχών από τα περιουσιακά στοιχεία του σοβιετικού υπουργείου Αερίου καθώς η Σοβιετική Ένωση κατέρρεε.

«Η Gazprom προχωράει παρά τον αθέμιτο ανταγωνισμό»

«Παρά τον αθέμιτο -για να το πούμε απερίφραστα- ανταγωνισμό, τις απ' ευθείας προσπάθειες από τα έξω να εμποδιστεί και να περιοριστεί η ανάπυξή της, η Gazprom προχωράει μπροστά, εγκαινιάζοντας νέα προγράμματα», δήλωσε ο Putin απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom, τον Alexey Miller.
«Στα προηγούμενα 30 χρόνια, η παγκόσμια κατανάλωση αερίου έχει σχεδόν διπλασιαστεί και στα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, θα προστεθεί τουλάχιστον άλλο 20% και ίσως περισσότερο», δήλωσε ο Putin.
«Στην αποκαλούμενη μεταβατική περίοδο, η ζήτηση θα είναι τεράστια.
Επιπλέον, περισσότερο από το μισό της αύξησης αυτής θα οφείλεται στις χώρες της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, πρώτα απ' όλα, φυσικά, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, έχοντας κατα νου τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας της».
Ο Putin, ο οποίος μίλησε μέσω βιντεοσύνδεσης από την επίσημη κατοικία του στο Νόβο-Ογκαριόβο, ρώτησε τον Miller, ο οποίος φορούσε γούνινο καπέλο καθώς στεκόταν μαζί με εργαζομένους έξω από τα κεντρικά γραφεία της Gazprom στην Αγία Πετρούπολη, αν είχε παγώσει.
«Όχι», του απάντησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης