Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το δεύτερο μεγαλύτερο short covering της τελευταίας δεκαετίας έγινε στη Wall Street - Τι άλλαξε;

Το δεύτερο μεγαλύτερο short covering της τελευταίας δεκαετίας έγινε στη Wall Street - Τι άλλαξε;
Η κάλυψη των ανοικτών πωλήσεων (short covering) σε αμερικανικές μετοχές τεχνολογίας από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος σε οποιαδήποτε περίοδο 12 ημερών την τελευταία δεκαετία
Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου που στοιχημάτιζαν κατά των μετοχών του τεχνολογικού τομέα έσπευσαν να κλείσουν αυτές τις θέσεις τον Φεβρουάριο, καθώς οι αγορές ανέκαμψαν, όπως έδειξαν τα στοιχεία των μονάδων prime brokerage της Goldman Sachs και της JPMorgan.
"Η κάλυψη των ανοικτών πωλήσεων (short covering) σε αμερικανικές μετοχές τεχνολογίας από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος σε οποιαδήποτε περίοδο 12 ημερών την τελευταία δεκαετία", έγραψε η Goldman Sachs.
Η τράπεζα ανέφερε ότι η κίνηση ξεπεράστηκε μόνο από τη φρενίτιδα των μετοχών meme πριν από δύο χρόνια, όταν οι μικροεπενδυτές συνεργάστηκαν για να διαλύσουν τα στοιχήματα των short εναντίον μετοχών όπως η εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών Gamestop και η εταιρεία εκμετάλλευσης κινηματογράφων AMC Entertainment Holdings.

Ποιοι κλάδοι ξεχώρισαν

Η JPMorgan ανέφερε επίσης ότι οι μετοχές των υπηρεσιών επικοινωνίας και της πληροφορικής οδήγησαν στην κάλυψη των ανοικτών πωλήσεων στα βιβλία της.
Συνολικά, η JPMorgan ανέφερε ότι τα αμοιβαία κεφάλαια πολλαπλών στρατηγικών και τα ποσοτικά αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου μετοχών είχαν ηγηθεί της κάλυψης βραχυπρόθεσμων θέσεων, ενώ τα αμοιβαία κεφάλαια long-short μετοχών προηγούνταν στα στοιχήματα κατά μετοχών.
Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 2,7% αυτόν τον μήνα, ενώ ο δείκτης πληροφορικής S&P 500 έχει κερδίσει σχεδόν 4%- ο καθένας είναι σχεδόν 14% υψηλότερα φέτος.
Εν μέσω της ανόδου των μετοχών τον Φεβρουάριο, τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου αναγκάστηκαν να αναιρέσουν τα στοιχήματά τους κατά των μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης