Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -1,3% - Απογοητεύει η Fed

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -1,3% - Απογοητεύει η Fed
Οι μετοχές της τεχνολογίας ηγήθηκαν των απωλειών
Υπό πίεση διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τον αντίκτυπο των στοιχείων για τον πληθωρισμό και την παραγωγή από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και των εταιρικών κερδών.
Οι πιέσεις έρχονται στον απόηχο της πτώσης στη Wall Street, λόγω των φόβων ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν την επιθετική σύσφιξη της νομισματικής τους πολιτικής.
Ο αξιωματούχος της Fed James Bullard δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να υποστηρίξει μια νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Μάρτιο, κατά 50 μονάδες βάσης, αντί της αύξησης 25 μ.β.
Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα και στην Ευρώπη, καθώς, αν και οι γερμανικές τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 1,0% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον μήνα, αυτό εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση 17,8%, πάνω από το αναμενόμενο 16,4%.
Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Isabel Schnabel δήλωσε την Παρασκευή ότι οι επενδυτές κινδυνεύουν να υποτιμήσουν την επιμονή του πληθωρισμού, προσθέτοντας ότι "ίσως χρειαστεί να δράσουμε πιο δυναμικά".
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 1,3% στις 15.334 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,6% στις 7.966 μονάδες. 
Στις 7.283 μονάδες με πτώση 0,6% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 1% στις 27.582 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,7% στις 9.267 μονάδες.
Πτώση 1% καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street. 
Το φυσικό αέριο υποχωρεί 4% στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Μαρτίου στα 49,9 ευρώ.
Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το συμβόλαιο του Brent υποχωρεί 1,7% στα 83,69 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό -1,9 στα 77 δολ. το βαρέλι
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,8%,  με όλους τους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια να διαπραγματεύονται στο κόκκινο.
Οι μετοχές της τεχνολογίας ηγήθηκαν των απωλειών αφού υποχώρησαν κατά 1,9%, ακολουθούμενες από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι οποίες σημείωσαν πτώση 1,3%.
Ο Stoxx 600 έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα την Πέμπτη μετά από μια άστατη συνεδρίαση που είδε τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να σημειώνει ενδοσυνεδριακό υψηλό όλων των εποχών.
Στις ΗΠΑ, οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Ιανουάριο, με την άνοδο να είναι μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, γεγονός που ενίσχυσε τους φόβους για τις επίμονα υψηλές πληθωριστικές μετρήσεις.
Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού διαπραγματεύτηκαν χαμηλότερα την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν περισσότερα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και τα hawkish σχόλια της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης