Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πίεση το ρούβλι σε χαμηλά 10 μηνών - Στα 75 ανά δολάριο

Υπό πίεση το ρούβλι σε χαμηλά 10 μηνών - Στα 75 ανά δολάριο
Κοντά σε χαμηλά 10 μηνών διαπραγματεύεται το ρούβλι
Υπό πίεση διαπραγματεύεται το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε στα 75 ανά δολάριο την Παρασκευή, επεκτείνοντας την πρόσφατη τάση αποδυνάμωσης που προκλήθηκε από το εμπάργκο στα ρωσικά πετρελαιοειδή και τη σταθερή ανάκαμψη των εισαγωγών, η οποία αύξησε τη ζήτηση ξένου συναλλάγματος.
Το ρούβλι υποχωρούσε 0,4% έναντι του δολαρίου στα 75,15, ενώ νωρίτερα στη συνεδρίαση είχε υποχωρήσει στα 75,2525, το χαμηλότερο σημείο του από τις 25 Απριλίου.
Είχε χάσει 0,1% και διαπραγματευόταν στα 79,99 έναντι του ευρώ και είχε υποχωρήσει 0,3% έναντι του γουάν στα 10,90.

Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Το ρωσικό νόμισμα ενδέχεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω εμπόδια, καθώς οι ηγέτες της ΕΕ συζητούν μια νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία, με πολιτικούς, στρατιωτικούς ηγέτες και ρωσικές τράπεζες να αναμένεται να στοχοποιηθούν.
Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε την Παρασκευή ότι εμμένει στα σχέδιά του να εμφανίσει δημοσιονομικό έλλειμμα που δεν θα υπερβαίνει το 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2023, παρά τις πανύψηλες δαπάνες και την πτώση των ενεργειακών εσόδων που συνέβαλαν σε ένα τεράστιο έλλειμμα τον Ιανουάριο.
Το πετρέλαιο brent, παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ρωσίας, σημείωνε πτώση 1,3% στα 84,0 δολάρια το βαρέλι.
Οι ρωσικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν πτώση.
Οι αναλυτές της Sinara Investment Bank δήλωσαν ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να σημειώσουν μια μέτρια πτώση πριν από το Σαββατοκύριακο.
Ο δείκτης RTS σε δολάρια υποχώρησε κατά 0,6% στις 901,4 μονάδες, σημειώνοντας χαμηλό 10 μηνών.
Ο ρωσικός δείκτης MOEX με βάση το ρούβλι μειώθηκε κατά 0,2% στις 2.147,3 μονάδες.

ruble.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης