Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί θα είχαν ισοπεδώσει το Donbass, εάν δεν είχαν επέμβει οι Ρώσοι

Οι Ουκρανοί θα είχαν ισοπεδώσει το Donbass, εάν δεν είχαν επέμβει οι Ρώσοι
Είχαν ετοιμάσει 150.000 στρατιώτες εκπαιδευμένους από το ΝΑΤΟ για να σαρώσουν το Donbass
Σχετικά Άρθρα
Εάν οι Ρώσοι δεν είχαν επέμβει εγκαίρως πριν από περίπου έναν χρόνο, ο ουκρανικός στρατός ήταν έτοιμος να ισοπεδώσει και να σαρώσει όλο το Donbass, όπως υποστηρίζει ο Rodion Miroshnik, πρώην πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk στη Ρωσική Ομοσπονδία.
«Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, το ουκρανικό καθεστώς είχε αρχίσει τις προετοιμασίες για επίθεση στο Donbass.
Μια ομάδα 150.000 στρατιωτών οπλισμένων και εκπαιδευμένων από το ΝΑΤΟ ετοιμαζόταν να σαρώσει το Donbass.
Και αν δεν ήταν η απόφαση της Ρωσίας να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, απλώς θα είχαμε ισοπεδωθεί» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram o Miroshnik με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στο Donbass.
«Και ούτε ο ΟΗΕ ούτε ο ΟΑΣΕ θα το είχαν προσέξει αυτό» υπογράμμισε ο Miroshnik.

Εκατοντάδες επιθέσεις των Ουκρανών

Μάλιστα υπενθύμισε ότι από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου, όταν και η Ρωσία άρχισε τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν 551 επιθέσεις στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.
Σύμφωνα με τον Miroshnik, μόνο σε μια ημέρα εξαπέλυσαν «700-800 πυρομαχικά» σε όλο το έδαφος του Luhansk ενώ παράλληλα υπήρξαν προσπάθειες να διασπάσουν την άμυνα των δυνάμεων του Luhansk με αποτέλεσμα να υπάρξουν και θύματα ανάμεσα στους αμάχους.
Ο Miroshnik τόνισε ότι πριν από ένα χρόνο, ούτε οι εγγυητές (των συμφωνιών του Μινσκ) Γαλλία και Γερμανία, ούτε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανάγκασαν το Κίεβο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, γεγονός που αμέσως κινητοποίησε τις αρχές του Luhansk και του Donetsk να αρχίσουν να εκκενώνουν τις πόλεις τους υπό τον φόβο μιας εισβολής του ουκρανικού στρατού με στόχο να εξαφανίσει από προσώπου γης τις πόλεις των δύο αυτών Δημοκρατιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης