Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακαλεί 362.758 οχήματα για... ενημέρωση λογισμικού η Tesla

tags :
Ανακαλεί 362.758 οχήματα για... ενημέρωση λογισμικού η Tesla
"Η λέξη "ανάκληση" για μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού είναι αναχρονιστική και απλά εντελώς λανθασμένη!, σχολίασε στο Twitter ο Elon Musk
Η Tesla ανακαλεί οικειοθελώς 362.758 οχήματα που είναι εξοπλισμένα με το πειραματικό λογισμικό υποβοήθησης οδηγού της εταιρείας, το οποίο διατίθεται στην αγορά ως Full Self-Driving Beta ή FSD Beta, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Η Tesla θα παραδώσει μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού στα αυτοκίνητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αναφέρει η ανακοίνωση της ανάκλησης.
Το σύστημα FSD Beta μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα επιτρέποντας στα επηρεαζόμενα οχήματα: "να συμπεριφέρονται ανασφαλώς γύρω από διασταυρώσεις, όπως το να διέρχονται ευθεία μέσα από μια διασταύρωση ενώ βρίσκονται σε λωρίδα μόνο για στροφή, να εισέρχονται σε διασταύρωση ελεγχόμενη από σήμα στάσης χωρίς να σταματήσουν πλήρως ή να προχωρούν σε διασταύρωση κατά τη διάρκεια σταθερού κίτρινου σήματος κυκλοφορίας χωρίς τη δέουσα προσοχή", σύμφωνα με την έκθεση ανάκλησης ασφαλείας στον ιστότοπο της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας.
Το σύστημα FSD Beta μπορεί επίσης να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί κατάλληλα "σε αλλαγές στα αναρτημένα όρια ταχύτητας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ποιους αφορά η ανάκληση

Η ομάδα των επηρεαζόμενων οχημάτων περιελάμβανε τα ακόλουθα έτη και μοντέλα: 2016-2023 Model S και Model X, 2017-2023 Model 3 και 2020-2023 Model Y οχήματα που είναι εξοπλισμένα με ή εκκρεμεί η εγκατάσταση του FSD Beta.
Ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk και οι οπαδοί της Tesla έχουν αντιταχθεί στη χρήση του όρου "ανάκληση" για να περιγράψουν ελαττώματα ασφαλείας ή ζητήματα που μπορούν να διορθωθούν με μια ενημέρωση λογισμικού που παραδίδεται μέσω ασύρματου διαδικτύου.
Την Πέμπτη, έγραψε στο Twitter: "Η λέξη "ανάκληση" για μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού είναι αναχρονιστική και απλά εντελώς λανθασμένη!".
Η Tesla επιτρέπει σε χιλιάδες οδηγούς να δοκιμάσουν νέες και ημιτελείς λειτουργίες υποστήριξης οδηγού σε δημόσιους δρόμους στις ΗΠΑ μέσω του FSD Beta.
Η τεχνολογία δεν καθιστά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla αυτόνομα, ούτε ασφαλή στην οδήγηση χωρίς έναν άνθρωπο στο τιμόνι έτοιμο να φρενάρει ή να στρίψει ανά πάσα στιγμή - παρά το εμπορικό σήμα.
Μόνο οι ιδιοκτήτες της Tesla που έχουν εγκαταστήσει στα αυτοκίνητά τους το premium σύστημα υποβοήθησης οδηγού FSD της εταιρείας μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα FSD Beta.
Αυτή η επιλογή κοστίζει τώρα 15.000 δολάρια προκαταβολικά ή 199 δολάρια το μήνα στις ΗΠΑ.
Οι ιδιοκτήτες πρέπει να αποκτήσουν υψηλή βαθμολογία ασφάλειας οδηγού, όπως καθορίζεται από το λογισμικό της Tesla που παρακολουθεί τις οδηγικές τους συνήθειες, και να τη διατηρήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο FSD Beta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης