Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι γιατροί αποτάνθηκαν: Ο 80χρονος Biden χαίρει καλής υγείας και είναι … ακμαίος

Οι γιατροί αποτάνθηκαν: Ο 80χρονος Biden χαίρει καλής υγείας και είναι … ακμαίος
Ο Biden δεν έχει ακόμα αποφασίσει οριστικά εάν θα είναι υποψήφιος και για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024
Σχετικά Άρθρα
Χαίρει καλής υγείας, είναι ακμαίος και απολύτως ικανός να ασκήσει τα προεδρικά του καθήκοντα αναφέρει η ιατρική γνωμάτευση για τον 80χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου, Kevin O Connor, ο οποίος παρακολουθεί εδώ και μια δεκαετία τον Biden, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρουσιάζει πάρα ήπιες παθολογίες, χωρίς ιδιαίτερη σοβαρότητα που αντιμετωπίζονται με τρία συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Οι παθήσεις

Όπως αναφέρεται, ο Biden λαμβάνει θεραπεία για «μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή», καρδιακή πάθηση που παραμένει «σταθερή» μετά τη θεραπεία, έχει υψηλό επίπεδο λιπιδίων στο αίμα, που επίσης διορθώνεται με θεραπεία και αλλεργίες.
Επιπλέον, ο Connor αναφέρει πως δύο προβλήματα που είχε παρατηρήσει στην προηγούμενη εξέτασή του, τον Νοέμβριο του 2021 - το αργό βάδισμά του και ο συχνός βήχας του, που αποδίδει στην παλινδρόμηση γαστροοισοφαγικών υγρών -παραμένουν επίσης «σταθερά».
Πάντως ο γιατρός σημείωσε ότι του έγραψε σειρά εξετάσεων, ιδίως «πολύ λεπτομερή νευρολογική εξέταση» ενώ παρατήρησε μια μικρή δερματική κάκωση στο στήθος του προέδρου και ότι δείγμα στάλθηκε για βιοψία, ως είθισται.
Τα ευρήματα αναμένονται ακόμη.
Πέραν αυτών, δεν διαπιστώθηκε κάποια άλλη αλλαγή.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ύψος 1,83 μ., σωματικό βάρος 81 κιλά, φοράει φακούς επαφής, δεν καπνίζει, δεν πίνει, αθλείται πέντε φορές την εβδομάδα.
Σημειώνεται πως ο Biden είχε υποβληθεί το 1988 σε χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί για δυο ανευρύσματα και έκτοτε δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Εκλογές 2024

Κατόπιν αυτών των ιατρικών εξετάσεων, ερωτηματικό παραμένει εάν ο Biden θα ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Αν και έχει εκφράσει την πρόθεση του να κατέβει και πάλι ως υποψήφιος των Δημοκρατικών, δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα κάποια επίσημη ανακοίνωση, όπως έχει κάνει π.χ. ο Donald Trump.
Άλλωστε η κατάσταση της υγείας του Biden, ο οποίος είναι ο πιο ηλικιωμένος πρόεδρος στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ, αποτελεί συχνή κριτική των Ρεπουμπλικάνων, ο οι οποίοι υποστηρίζουν πως «τα έχει χάσει», καθώς συχνά έχει πέσει σε φραστικά ολισθήματα και έχει παρουσιάσει εκφραστικές δυσκολίες.
Πάντως, και παρά τα θέματα υγείας, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για τον Biden, μια και οι περισσότεροι Αμερικάνοι δεν φαίνεται να συμμερίζονται την πρόθεση του να είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης