Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Biden για τις φαιδρότητες στις ΗΠΑ: Πιθανώς μετεωρολογικά αερόστατα τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίψαμε

Παραδοχή Biden για τις φαιδρότητες στις ΗΠΑ: Πιθανώς μετεωρολογικά αερόστατα τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίψαμε
«Η εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών είναι ότι αυτά τα τρία αντικείμενα ήταν πιθανότατα αερόστατα που συνδέονταν με ιδιωτικές εταιρείες, ψυχαγωγίας ή ερευνητικά ιδρύματα», παραδέχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Άγνοια σχετικά με τη φύση των ιπτάμενων αντικειμένων, που κατέρριψαν οι ΗΠΑ τις προηγούμενες μέρες, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (16/2/2023).
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι ακριβώς ήταν αυτά τα τρία αντικείμενα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Biden κάνοντας τις πρώτες επίσημες δηλώσεις του μετά το κινεζικό αερόστατο και τα άλλα 3 ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν από τον στρατό των ΗΠΑ στον εναέριο χώρο βόρεια της χώρας.
«Τίποτα δεν υποδηλώνει αυτή τη στιγμή ότι σχετίζονται με το πρόγραμμα κατασκοπευτικών αερόστατων της Κίνας ή ότι ήταν οχήματα παρακολούθησης από άλλη οποιαδήποτε άλλη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Η τρέχουσα εκτίμηση της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών είναι ότι αυτά τα τρία αντικείμενα ήταν πιθανότατα αερόστατα που συνδέονταν με ιδιωτικές εταιρείες, ψυχαγωγίας ή ερευνητικά ιδρύματα, που μελετούσαν τον καιρό ή διεξήγαγαν άλλες επιστημονικές έρευνες», παραδέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Παράλληλα υπογράμμισε, πως οι ΗΠΑ θα καταρρίψουν οποιοδήποτε άλλο ιπτάμενο αντικείμενο μπορεί να αποτελέσει απειλεί στην αμερικανική ασφάλεια.
«Μην κάνετε κανένα λάθος, εάν οποιοδήποτε αντικείμενο αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και την προστασία του αμερικανικού λαού, θα το καταρρίψω», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Για Κίνα

Αναφορικά με τις σινοαμερικανικές σχέσεις, επισήμανε πως πρόκειται να μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping, καθώς οι διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας είναι «στον πάγο» μετά την εμφάνιση του αερόστατου, το οποίο το Πεκίνο επιμένει ότι δεν προοριζόταν για κατασκοπεία αλλά για μετεωρολογική παρακολούθηση,
«Δεν επιδιώκουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, αλλά δεν ζητώ συγγνώμη. Δεν ζητώ συγγνώμη και θα ανταγωνιζόμαστε και θα διαχειριζόμαστε υπεύθυνα αυτόν τον ανταγωνισμό, ώστε να μην εκτραπεί σε σύγκρουση», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης