Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι πολίτες δεν μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι τους, αλλά η μητρική της British Gas πέτυχε κέρδη-ρεκόρ

Βρετανία: Οι πολίτες δεν μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι τους, αλλά η μητρική της British Gas πέτυχε κέρδη-ρεκόρ
Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη της μητρικής της British Gas
Σχετικά Άρθρα
Σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία που πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το δυσβάσταχτο κόστος της θέρμανσης -και- στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μητρική της British Gas ανακοίνωσε κέρδη-ρεκόρ που ξεπέρασαν τα 3,3 δισεκ. λίρες το 2022.
Τα κέρδη της Centrιca, ανήλθαν σε 948 εκατ. λίρες το 2021, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ επιτεύχθηκε το 2012, ήτοι 2,7 δισεκ. βρετανικές λίρες.
Τα αποτελέσματα της Centrιca έρχονται λίγες μέρες αφότου η British Gas ανέστειλε την αναγκαστική εγκατάσταση προπληρωμένων μετρητών σε σπίτια ευάλωτων καταναλωτών, πρακτική που αναγκάστηκε να αποκηρύξει ως «εντελώς απαράδεκτη» ο επικεφαλής της εταιρείας, Chris O'Shea.
Η British Gas έχει περίπου 10 εκατομμύρια πελάτες. Το πλαφόν των μέσων λογαριασμών των νοικοκυριών εκτινάχθηκε από 1.277 λίρες πέρυσι τον Μάρτιο σε 4.279 λίρες τον Ιανουάριο του 2023, εντείνοντας την κρίση κόστους διαβίωσης.
Ωστόσο, βάσει της κυβερνητικής εγγύησης, ένα τυπικό νοικοκυριό δεν θα πληρώσει πάνω από 2.500 λίρες μέχρι τον Απρίλιο, όταν το ανώτατο όριο αρθεί στις 3.000 λίρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης