Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαχητής της Wagner με επιβεβαίωση McGregor (ΗΠΑ) αποκαλύπτει τις τρομακτικές απώλειες των Ουκρανών στα πεδία των μαχών

Μαχητής της Wagner με επιβεβαίωση McGregor (ΗΠΑ) αποκαλύπτει τις τρομακτικές απώλειες των Ουκρανών στα πεδία των μαχών
Τρομακτικές οι απώλειες των Ουκρανών στα πεδία των μαχών - Βαρύς φόρος αίματος στο Soledar
Σχετικά Άρθρα
Ο Anton Elizarov, μαχητής της Wagner αποκάλυψε τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην τελική επίθεση για την κατάληψη του Soledar και γενικότερα στα πεδία των μαχών.
Ο Elizarov, ο οποίος διέταξε την επιχείρηση εισβολής στην πόλη, αποκάλυψε οι Ουκρανοί έχασαν έξι έως επτά φορές περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό από την επιτιθέμενη πλευρά.
Τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του Soledar στις 12 Ιανουαρίου 2023.
Λίγο αφότου οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Soledar, ο Elizarov ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περίπου 300 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και ακόμη περισσότερους που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
«Η κατάσταση είναι ήδη ήρεμη εδώ, η πόλη είναι σχετικά ασφαλής, ο μόνος κίνδυνος είναι οι βομβαρδισμοί πυροβολικού που γίνονται περιοδικά», είπε ο μαχητής της Wagner.

Εξοικειωμένοι οι Wagner στις μάχες πόλεων

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση έλαβε χώρα όπως κάθε άλλη επιχείρηση, αφού οι μαχητές της Wagner είναι πολύ εξοικειωμένοι με τις μάχες στις πόλεις.
«Αυτό είναι που είμαστε πιο γνωστοί.
Παρόλο που ο εχθρός ήταν προσκολλημένος σε κάθε σπίτι και δρόμο, οι μαχητές μας τους έπλητταν», είπε.
Η παρουσία αμάχων στα υπόγεια, καθώς και τα κτίρια στο κέντρο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, πρόσθεσε ο στρατιωτικός.

Οι συνολικές απώλειες

Στις 5 Φεβρουαρίου 2023, ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor είπε ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ενημέρωσε κρυφά τους εκπροσώπους του τμήματος για τις απώλειες του Κιέβου από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία .
Σύμφωνα με τον McGregor, ο Zaluzhny είπε στον αμερικανικό στρατό πως η Ουκρανία έχει χάσει μέχρι στιγμής 257.000 ανθρώπους στις μάχες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης