Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Prigozhin της Wagner δεν βλέπει κατάληψη του Bakhmut από τη Ρωσία πριν τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο

O Prigozhin της Wagner δεν βλέπει κατάληψη του Bakhmut από τη Ρωσία πριν τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο
O αργός ρυθμός της ρωσικής προέλασης οφείλεται στην «τερατώδη στρατιωτική γραφειοκρατία», εκτίμησε ο Prigozhin

Δεν βλέπει κατάληψη του Bakhmut από τις ρωσικές δυνάμεις πριν την άνοιξη, ο Evgeny Prigozhin.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner εκτίμησε ότι το Bakhmut, επίκεντρο των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, δεν θα καταληφθεί από τη Μόσχα πριν από τον «Μάρτιο ή τον Απρίλιο», σημειώνοντας ότι ο αργός ρυθμός της ρωσικής προέλασης οφείλεται στην «τερατώδη στρατιωτική γραφειοκρατία».
«Πιστεύω ότι είναι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Για να καταληφθεί το Bakhmut, πρέπει να κοπούν ότι οι δίοδοι ανεφοδιασμού», δήλωσε ο Evgeny Prigozhin, σε βίντεο που αναρτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στο Telegram.

Πλήγμα για τη Wagner η στρατιωτική γραφειοκρατία

«Πιστεύω ότι θα είχαμε πάρει το Bakhmut εάν δεν υπήρχε αυτή η τερατώδης στρατιωτική γραφειοκρατία και αν δεν συναντούσαμε εμπόδια κάθε μέρα», δήλωσε σε άλλο βίντεο στο κανάλι Telegram της υπηρεσίας Τύπου του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι η Wagner δεν μπορεί πλέον να στρατολογεί κρατουμένους για να πάνε στο μέτωπο με αντάλλαγμα αμνηστία αποτελεί «αιμορραγία» για την οργάνωσή του.
«Σε μια δεδομένη στιγμή, ο αριθμός των μονάδων θα μειωθεί και κατά συνέπεια ο όγκος των αποστολών που θέλουμε να εκτελέσουμε» επίσης, πρόσθεσε.
Η ιδιωτική οργάνωση μισθοφόρων Wagner ηγείται της επίθεσης στο Bakhmut εδώ και μήνες, με τίμημα πολύ σημαντικές απώλειες, σύμφωνα με το AFP.
Έχει στρατολογήσει μεγάλο αριθμό φυλακισμένων για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Ο Prigozhin ανακοίνωσε στις 9 Φεβρουαρίου ότι αυτή η στρατολόγηση είχε σταματήσει και δεν κρύβει πια ότι βρίσκεται σε σύγκρουση με τη ρωσική στρατιωτική ιεραρχία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης