Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Μεγάλη διαδήλωση κατά της ΕΕ και υπέρ της Ρωσίας και των μαχητών της Wagner στο Βελιγράδι

Σερβία: Μεγάλη διαδήλωση κατά της ΕΕ και υπέρ της Ρωσίας και των μαχητών της Wagner στο Βελιγράδι
Οι διαδηλωτές κάποια στιγμή προσπάθησαν να πλησιάσουν την κεντρική είσοδο του προεδρικού μεγάρου, οι αστυνομικοί ωστόσο, που είχαν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο, κατάφεραν να τους απωθήσουν
Εκατοντάδες υποστηρικτές ακροδεξιών οργανώσεων διαδήλωσαν απόψε (15/2/2023) μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στο Βελιγράδι φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της Δημοκρατίας Aleksandar Vucic, τον οποίο κατηγορούν ότι «ξεπούλησε το Κόσοβο».
Οι διαδηλωτές κάποια στιγμή προσπάθησαν να πλησιάσουν την κεντρική είσοδο του κτιρίου, οι αστυνομικοί ωστόσο, που είχαν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο, κατάφεραν να τους απωθήσουν.
Η συγκέντρωση των ακροδεξιών, με σύνθημα την υπεράσπιση του Κοσόβου, ξεκίνησε αργά τα απόγευμα της Τρίτης (14/2) μπροστά από το άγαλμα του τελευταίου Τσάρου Νικολάου Β΄της Ρωσίας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το προεδρικό μέγαρο.
Την διαδήλωση διοργάνωσε η εξτρεμιστική οργάνωση «Λαϊκές περιπολίες», η οποία στο παρελθόν είχε θεωρηθεί υπεύθυνη για επιθέσεις εναντίον μεταναστών αλλά και αθίγγανων.
Τα στελέχη της οργάνωσης αυτής δημόσια υποστηρίζουν ότι διατηρούν άριστες σχέσεις με τη ρωσική παραστρατιωτική ομάδα «Wagner»
. 'Αλλωστε στη πολλοί από τους συμμετέχοντες συγκέντρωση έφεραν στα μπουφάν το έμβλημα της Wagner και το γράμμα «Ζ» που αποτελεί το σύμβολο της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Στη συγκέντρωση των ακροδεξιών εκτός από τα συνθήματα κατά του Vucic ακούστηκαν και συνθήματα υπέρ της Ρωσίας και του Putin ενώ πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Ρωσίας.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τη σερβική αστυνομία, στον αυτοκινητόδρομο έξω από την πόλη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα συνελήφθησαν δύο μέλη της οργάνωσης «Λαϊκές περιπολίες» επειδή στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκε μία κυνηγητική καραμπίνα με διόπτρα και πέντε βλήματα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες κατευθύνονταν οδικώς προς το Βελιγράδι για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση των ακροδεξιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης