Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Ο πρόεδρος Lopes Obrador αρνείται ότι έλαβε χρήματα από εμπόρους ναρκωτικών για την προεκλογική του εκστρατεία

Μεξικό: Ο πρόεδρος Lopes Obrador αρνείται ότι έλαβε χρήματα από εμπόρους ναρκωτικών για την προεκλογική του εκστρατεία
Πρώην υπουργός ασφαλείας του Μεξικού που δικάζεται για διακίνηση ναρκωτικών στις ΗΠΑ κατηγορεί τον πρόεδρο του Μεξικού ότι χρηματοδότησε την προεκλογική του εκστρατεία με χρήματα εμπόρων ναρκωτικών
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος του Μεξικού Lopes Obrador αρνήθηκε ότι έλαβε χρήματα από εμπόρους ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2006, όπως ισχυρίστηκε η υπεράσπιση ενός πρώην υπουργού που δικάζεται στις ΗΠΑ.
"Δεν είμαστε μαφιόζοι, ούτε διεφθαρμένοι," δήλωσε ο Lopes Obrador σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, όταν ρωτήθηκε για τη δίκη του πρώην υπουργού Ασφαλείας Garcia Luna που είναι σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με την υπεράσπιση του τελευταίου, επτά εκατομμύρια δολάρια φέρεται να παραδόθηκαν στον γραμματέα αρμόδιο για την Ασφάλεια της Πόλης του Μεξικού, Gabriel Regino, όταν ο Lopes Obrador ήταν δήμαρχός της.
Ο συνήγορος υπεράσπισης  ρώτησε την Τρίτη τον πρώην έμπορο ναρκωτικών Zabada, μάρτυρα κατηγορίας, για την υποτιθέμενη καταβολή αυτού του ποσού στον Lopes Obrador.
Ο τελευταίος είπε ότι θυμάται πως παρέδωσε τα χρήματα για μια προεκλογική εκστρατεία, αλλά όχι για τον Lopes Obrador.
"Αυτός ο δικηγόρος είναι ένας ψευτοδικηγόρος, συκοφάντης και διεφθαρμένος", κατήγγειλε ο Μεξικανός πρόεδρος.
"Ο Zabada αποδείχθηκε πιο σωστός. Aν το αναλύσουμε, αυτός ο δικηγόρος ανήκει στην ίδια μαφία με τον Garcia Luna (...) και όλο το δίκτυο της πολιτικής και χρηματοοικονομικής εγκληματικότητας του λευκού κολάρου", κατήγγειλε, κάνοντας λόγο για "στημένο παιχνίδι".
Σύμφωνα με την υπεράσπιση, τα χρήματα φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν στην εκστρατεία του αριστερού πολιτικού για τις προεδρικές εκλογές του 2006, τις οποίες έχασε από τον συντηρητικό Felipe Kalderon.
Στην κυβέρνηση του τελευταίου, ο Garcia Luna ήταν υπουργός Ασφαλείας και θεωρείτο ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της χώρας.
Κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών, η δίκη του αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα σήμερα, σχεδόν τέσσερις εβδομάδες πριν από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης