Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν ιρανικό drone πάνω από μεγάλη αμερικανική βάση

Συρία: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν ιρανικό drone πάνω από μεγάλη αμερικανική βάση
 To μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε, μετά από αρκετές πρόσφατες επιθέσεις σε αμερικανικές θέσεις στην περιοχή
Το Πεντάγωνο αποκάλυψε ότι την Τρίτη (14/2/2023) οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα φερόμενο «ιρανικής κατασκευής» drone που απειλούσε μια βάση στη Συρία όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα.
Η βάση βρίσκεται στη βορειοανατολική Συρία και το drone κατευθυνόταν προς το Mission Support Site Conoco, που πήρε το όνομά του από το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου που οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ έχουν καταλάβει εδώ και χρόνια στην επαρχία Deir Ezzor.
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε, μετά από αρκετές πρόσφατες επιθέσεις σε αμερικανικές θέσεις στην περιοχή, καθώς και εν μέσω μιας σειράς επιδρομών στη συνοριακή βάση αλ-Τανφ Συρίας-Ιράκ.
Ένα από τα μεγαλύτερα πρόσφατα περιστατικά στο κοίτασμα φυσικού αερίου Conoco αφορούσε μια αψιμαχία τον Αύγουστο, όπου οι ΗΠΑ έβαλαν εναντίον μαχητών που πιστεύεται ότι ήταν υποστηριζόμενοι από το Ιράν.
Το Πεντάγωνο τότε ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε εκτοξευτές πυραύλων.
Δεν είναι σαφές εάν οι επιθέσεις προήλθαν πράγματι από «ιρανικές πολιτοφυλακές» ή από συριακές εθνικιστικές, ή ίσως και από τις δύο, δεδομένης της στενής συμμαχίας και συνεργασίας μεταξύ των ιρανών και των συριακών δυνάμεων.
Η CENTCOM έκανε το σπάνιο βήμα σε αυτή την τελευταία περίπτωση δημοσίευσης φωτογραφιών ενός μεγάλου drone πάνω από τις θέσεις των ΗΠΑ, να φλέγεται μετά την εμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων...
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης