Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hersh (δημοσιογράφος ΗΠΑ) κατά ΜΜΕ: H συγκάλυψη για τους Nord Streams, μου θυμίζει την αποσιώπηση της σφαγής του My Lai

Hersh (δημοσιογράφος ΗΠΑ) κατά ΜΜΕ: H συγκάλυψη για τους Nord Streams, μου θυμίζει την αποσιώπηση της σφαγής του My Lai
Οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης καταγγέλλει ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος
Σχετικά Άρθρα
Ο ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh, ο οποίος αποκάλυψε την εμπλοκή των ΗΠΑ στην ανατίναξη των αγωγών Nord Stream και Nord Stream 2, κατηγόρησε τα κορυφαία αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι αποσιωπούν τα ευρήματά του.
Ο Hersh έκανε τη δήλωση την Τετάρτη (15/2/2023) στη σελίδα του στην πλατφόρμα Sudstack.
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, υπενθύμισε ότι τη δεκαετία του 1970 εργάστηκε για τους New York Times και τα άρθρα και το υλικό του αναφέρονταν τακτικά στην Washington Post.
Αυτή τη φορά «κανείς από τους δύο δεν έγραψε λέξη για την ιστορία μου, δεν ανέφερε καν τη διάψευσή της από τον Λευκό Οίκο», σημείωσε.

Θυμίζει τη σφαγή στο My Lai 

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην καριέρα του.
Η ιστορία του για τη σφαγή στο My Lai στο Βιετνάμ το 1969 είχε την ίδια τύχη.
«Υπάρχει ένα μοτίβο για την ανταπόκριση από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.
Χρονολογείται από την πρώτη μου ιστορία: την αποκάλυψη της σφαγής My Lai.
Αυτή η ιστορία δημοσιεύτηκε σε πέντε συνέχειες σε διάστημα πέντε εβδομάδων το 1969, από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Dispatch News.

Η αποκάλυψη

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Hersh επικαλέστηκε μια πηγή που έλεγε ότι οι βόμβες που τελικά εξερράγησαν κάτω από τους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου τοποθετήθηκαν τον Ιούνιο του 2022 υπό την κάλυψη της άσκησης Baltops από δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με την υποστήριξη Νορβηγών ειδικών.
Σύμφωνα με τον Hersh, την απόφαση για τη διεξαγωγή της επιχείρησης έλαβε προσωπικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden μετά από εννέα μήνες συζητήσεων με τους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησής του.
Η επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Adrienne Watson, απαντώντας σε ερώτηση του Tass, απέρριψε την εκδοχή του Hersh για τα γεγονότα ως «εντελώς ψευδή και πλήρη μυθοπλασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης