Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα σκαριά συνάντηση Biden - Zelensky στην Πολωνία - ΜΜΕ: Θα παρουσιάσει σχέδιό ειρήνης 10 σημείων με νέες... απαιτήσεις

Στα σκαριά συνάντηση Biden - Zelensky στην Πολωνία - ΜΜΕ: Θα παρουσιάσει σχέδιό ειρήνης 10 σημείων με νέες... απαιτήσεις
Όπως δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Peskov, το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει την υποτιθέμενη προετοιμασία ειρηνευτικού σχεδίου από την Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα επισκεφθεί την Πολωνία κατά την επικείμενη επίσκεψη και του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στη χώρα, όπως ανέφερε την Τετάρτη η πολωνική έκδοση Dziennik Gazeta Prawna .
"Αυτή θα είναι μια επίσημη επίσκεψη πλήρους κλίμακας [του Zelensky στην Πολωνία]. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό", ανέφερε η διπλωματική πηγή από το Κίεβο.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες.
 
«Το υπουργείο Εξωτερικών μπορεί μόνο να επιβεβαιώσει ότι, όπως πάντα, περιμένουμε τον Πρόεδρο Zelensky στην Πολωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Zelensky, παρουσία του Μπάιντεν και του Πολωνού ηγέτη Αντρέι Ντούντα, θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την επίτευξη ειρήνης. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό θα είναι μια προσπάθεια να ασκηθεί διπλωματική πίεση στη Ρωσία με κατηγορίες και απαιτήσεις.
Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Biden θα επισκεφθεί την Πολωνία από τις 20 έως τις 22 Φεβρουαρίου και θα συναντηθεί με τον Πολωνό ομόλογό του Andrzej Duda, καθώς και τους
ηγέτες των εννέα χωρών του Βουκουρεστίου (Βουλγαρία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία , Σλοβακία, Τσεχία και Εσθονία).
Ο Zelenskyστη σύνοδο κορυφής της G20 τον Νοέμβριο του περασμένου έτους παρουσίασε το λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων.
 Όπως δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Peskov, το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει την υποτιθέμενη προετοιμασία ειρηνευτικού σχεδίου από την Ουκρανία, ενώ οι δηλώσεις Zelensky για ειρηνική διευθέτηση γίνονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η τρέχουσα πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης