Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Παράθυρο ευκαιρίας για την Ουκρανία να ανατρέψει την ισορροπία του πολέμου

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Παράθυρο ευκαιρίας για την Ουκρανία να ανατρέψει την ισορροπία του πολέμου
Ζούμε σε έναν πολύ επικίνδυνο κόσμο εξαιτίας της επιθετικότητας της Ρωσίας και των προκλήσεων της Κίνας είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ
Για παράθυρο ευκαιρίας για την Ουκρανία να ανατρέψει τις ισορροπίες στο πολεμικό μέτωπο έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος κατόπιν της συνάντησης των υπουργών Άμυνας των κρατών – μελών της Συμμαχίας, επισήμανε πως οι συμμαχικές δυνάμεις έλαβαν αποφάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της άμυνας τους.
«Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τη σημερινή πραγματικότητα ότι ζούμε σε ένα πολύ επικίνδυνο κόσμο εξαιτίας της επιθετικής συμπεριφοράς της Ρωσίας, της τρομοκρατίας αλλά και των προκλήσεων που έρχονται από την Κίνα» υποστήριξε ο Stoltenberg.
Όπως σημείωσε, το ΝΑΤΟ θα συντονίσει τις ενέργειες του για την προστασία κρίσιμων υποθαλάσσιων υποδομών ενώ παραδέχθηκε πως η στήριξη της Συμμαχίας στην Ουκρανία σε όπλα και εξοπλισμό, έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνεται τεράστια ποσότητα πυρομαχικών και να εξαντλεί τα αποθέματα της.
Για αυτό το λόγο, όπως είπε ο Stoltenberg, οι υπουργοί αποφάσισαν να αυξήσουν την παραγωγή πυροβολικού των 155 χιλιοστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης