Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - Βόμβα: Ισραηλινοί αλλοίωναν εκλογές έναντι 15 εκατ. - «Έχουμε ομάδα και στην Ελλάδα» ομολόγησε ο εγκέφαλος

Αποκάλυψη - Βόμβα: Ισραηλινοί αλλοίωναν εκλογές έναντι 15 εκατ. - «Έχουμε ομάδα και στην Ελλάδα» ομολόγησε ο εγκέφαλος
O Hanan φαίνεται ότι διεξήγαγε τουλάχιστον ορισμένες από τις επιχειρήσεις παραπληροφόρησής του μέσω μιας ισραηλινής εταιρείας, της Demoman International, η οποία είναι εγγεγραμμένη σε ιστότοπο που διευθύνεται από το... Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ για την προώθηση των αμυντικών εξαγωγών
Σχετικά Άρθρα

(upd4) Μια ομάδα Ισραηλινών φέρεται να έχει χειραγωγήσει περισσότερες από 30 προεδρικές εκλογές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας μεθόδους hacking, άλλες δολιοφθορές και αυτοματοποιημένη παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με «άρωμα»... Ελλάδας, σε μια έρευνα - αποκάλυψη την οποία δημοσιεύει ο βρετανικός Guardian.
Ειδικότερα, μια μονάδα η οποία διευθύνεται από τον Tal Hanan, έναν 50χρονο πρώην ισραηλινό πράκτορα των ειδικών δυνάμεων που τώρα εργάζεται ιδιωτικά χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Χόρχε», φαίνεται να εργάζεται υπογείως χειραγωγώντας εκλογές σε διάφορες χώρες για περισσότερες από δύο δεκαετίες με τον ίδιο να αποκαλύπτει σε κρυφά μαγνητοσκοπημένες συζητήσεις ότι «έχουμε ομάδα/ παράρτημα και στην Ελλάδα» προκαλώντας ήδη τις πρώτες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΕΕ.
Ο Hanan και οι συνεργάτες του, που χρησιμοποιούν την κωδική ονομασία «Ομάδα Χόρχε», αποκαλύφθηκαν από μυστικά πλάνα της συνάντησης με δημοσιογράφους και έγγραφα από τον Guardian.
Ο 50χρονος πάντως δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες και τις μεθόδους της Ομάδας Χόρχε, αλλά είπε: «Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή».
Η έρευνα αποκαλύπτει ασυνήθιστες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο «οπλίζεται» η παραπληροφόρηση από την ομάδα Jorge, η οποία διευθύνει μια ιδιωτική υπηρεσία που προσφέρει... υπόγεια ανάμειξη στις εκλογές χωρίς να αφήνει ίχνη.
Όπως αναφέρει η έρευνα η... «ταρίφα» για κάθε παρέμβαση έφτανε μέχρι τα 15 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος εργάζεται επίσης και για εταιρικούς πελάτες.
Ο Hanan είπε στους δημοσιογράφους ότι οι υπηρεσίες του, τις οποίες άλλοι περιγράφουν ως «μαύρες επιχειρήσεις», ήταν διαθέσιμες σε υπηρεσίες πληροφοριών, πολιτικές εκστρατείες και ιδιωτικές εταιρείες που ήθελαν να χειραγωγήσουν κρυφά την κοινή γνώμη. Πρόσθεσε ακόμη ότι είχαν χρησιμοποιηθεί σε όλη την Αφρική, τη Νότια και Κεντρική Αμερική, τις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη χωρίς να κατονομάζει τις χώρες.

Τι ανέφερε για την Ελλάδα 

Στην αρχική του πρόταση προς τους πιθανούς πελάτες που ήταν στην ουσία οι δημοσιογράφοι, ο Hanan ισχυρίστηκε:
«Είμαστε οι πλέον εμπλεκόμενοι στις εκλογές στην Αφρική…
Έχουμε μια ομάδα στην Ελλάδα και μια ομάδα στα [Εμιράτα]. 
[Ολοκληρώσαμε] 33 εκστρατείες σε προεδρικό επίπεδο, 27 από τις οποίες ήταν επιτυχημένες». 
Αργότερα, είπε ότι συμμετείχε σε δύο «μεγάλα έργα» στις ΗΠΑ, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν εμπλέκεται άμεσα στην πολιτική των ΗΠΑ.
Η ομάδα Jorge είπε στους δημοσιογράφους ότι θα δέχονταν πληρωμές σε διάφορα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin ή τα μετρητά με χρέωση μεταξύ 6 και 15 εκατ. ευρώ για παρέμβαση στις εκλογές.
guardianfffd.webp

Εκτεθείμενες οι εταιρείες τεχνολογίας 

Μία από τις βασικές υπηρεσίες της ομάδας Jorge είναι ένα εξελιγμένο πακέτο λογισμικού, αποκαλούμενο ως Advanced Impact Media Solutions.
Ελέγχει έναν τεράστιο «στρατό» από χιλιάδες πλαστά προφίλ κοινωνικών μέσων στο Twitter, το LinkedIn, το Facebook, το Telegram, το Gmail, το Instagram και το YouTube. Ορισμένα avatar έχουν ακόμη και λογαριασμούς Amazon με πιστωτικές κάρτες, πορτοφόλια bitcoin και λογαριασμούς Airbnb .
Η κοινοπραξία δημοσιογράφων που ερεύνησε την ομάδα Jorge περιλαμβάνει ρεπόρτερ από 30 μέσα, συμπεριλαμβανομένων των Le Monde, Der Spiegel και El País. Το έργο, μέρος μιας ευρύτερης έρευνας για τη βιομηχανία παραπληροφόρησης, έχει συντονιστεί από  μια γαλλική μη κερδοσκοπική οργάνωση της οποίας η αποστολή είναι να αναδείξει το έργο των δολοφονημένων, απειλούμενων ή φυλακισμένων ρεπόρτερ.

Η έρευνα και ο στρατός των bots

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε κρυφά από τρεις δημοσιογράφους, οι οποίοι πλησίασαν την ομάδα Jorge και παρουσιάζονταν ως υποψήφιοι πελάτες.
Σε συναντήσεις που διήρκησαν περισσότερες από έξι ώρες, ο Hanan και η ομάδα του μίλησαν για το πώς θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους αντιπάλους τους, μεταξύ άλλων χρησιμοποιώντας τεχνικές hacking για πρόσβαση σε λογαριασμούς Gmail και Telegram. 
Υπερηφανεύονταν για... φύτευση υλικού σε νόμιμα ειδησεογραφικά μέσα, τα οποία στη συνέχεια ενισχύονται από το λογισμικό διαχείρισης bot Aims.
Μεγάλο μέρος της στρατηγικής τους φαινόταν να περιστρέφεται γύρω από τη διατάραξη ή την υπονόμευση αντιπάλων εκστρατειών: η ομάδα ισχυρίστηκε ακόμη ότι έστειλε ένα σεξουαλικό παιχνίδι που παραδόθηκε μέσω Amazon στο σπίτι ενός πολιτικού, με στόχο να δώσει στη γυναίκα του την εσφαλμένη εντύπωση ότι είχε σχέση.
Οι μέθοδοι και οι τεχνικές που περιγράφονται από την ομάδα Team Jorge εγείρουν νέες προκλήσεις για τις μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες, οι οποίες επί χρόνια αγωνίζονται να αποτρέψουν κακόβουλους παράγοντες που διαδίδουν ψέματα ή παραβιάζουν την ασφάλεια στις πλατφόρμες τους. Τα στοιχεία μιας παγκόσμιας ιδιωτικής αγοράς παραπληροφόρησης με στόχο τις εκλογές θα κρούουν επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για τις δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο.

Το βίντεο αποκάλυψη με τους διαλόγους - σοκ 

 
Αποκάλυψη «Ομάδα Χόρχε»: η μυστική ομάδα παραπληροφόρησης που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα – βίντεο


Εμπλοκή και του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ; 

O Hanan φαίνεται ότι διεξήγαγε τουλάχιστον ορισμένες από τις επιχειρήσεις παραπληροφόρησής του μέσω μιας ισραηλινής εταιρείας, της Demoman International, η οποία είναι εγγεγραμμένη σε ιστότοπο που διευθύνεται από το... Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ για την προώθηση των αμυντικών εξαγωγών.
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δεν απάντησε σε αιτήματα των δημοσιογράφων για σχολιασμό

2424.webp

1688.webp

ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει εισαγγελέας

Εισαγγελική παρέμβαση για τις αποκαλύψεις που αφορούν τη δράση ομάδας Ισραηλινών
που αφορά τη χειραγώγηση εκλογικών αναμετρήσεων και κάνουν λόγο για την ύπαρξη παραρτήματος στην Ελλάδα, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
«Σήμερα ο Guardian αποκαλύπτει τη δράση ομάδας Ισραηλινών συμβούλων, της «Team Jorge», η οποία είχε επιδοθεί σε συντονισμένη χειραγώγηση εκλογικών διαδικασιών σε 30 χώρες.
Μετά την αποκάλυψη για τη συνεργασία της Majoritas με τη ΝΔ το 2019 για τη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, σήμερα αποκαλύπτεται ότι και η «Team Jarge» διαθέτει ομάδα κρούσης στην Ελλάδα.
Το κυβερνητικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ρίχνει βαριά τη σκιά του στη δημόσια ζωή.
Η είσοδος της χώρας σε προεκλογική περίοδο κάνει ακόμα πιο άμεση την ανάγκη για εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις του διεθνούς Τύπου στην πτυχή που αφορά στην χώρα μας.
Καμιά σκοτεινή παρέμβαση δεν μπορεί να ακυρώσει την θέληση των Ελλήνων πολιτών για Δικαιοσύνη και την πολιτική αλλαγή που έρχεται», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει το άρθρο του Guardian

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το δημοσίευμα του Guardian , εξαπολύει η ΝΔ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την απέλπιδα προσπάθεια διαχείρισης της επερχόμενης ήττας του, φτάνοντας στο σημείο να διαστρεβλώσει άρθρο του Guardian για να φτιάξει μυθεύματα που διαψεύδονται από άλλο σημερινό άρθρο του ίδιου του Guardian για το ίδιο θέμα!», αναφέρει η ΝΔ.
«Όχι μόνο δεν γίνεται πουθενά σύνδεση με προσπάθεια εκλογικής χειραγώγησης για λογαριασμό της κυβέρνησης στο άρθρο που διαστρεβλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα ο ίδιος ο Guardian μιλάει για εταιρείες που αξιοποιούν διαδικτυακά εργαλεία και στρατηγικές για εμπορικές διαφορές!», σημειώνει το κυβερνόν κόμμα.
«Οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται ούτε από τα fake news ούτε από την προπαγάνδα της Κουμουνδούρου!
Ξέρουν πολύ καλά και το ποιον και το γιατί τον ψηφίζουν ή τον αποδοκιμάζουν και θα δώσουν την ηχηρή απάντησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες!», καταλήγει η ΝΔ.

Παρέμβαση Αντώναρου

Η αποκάλυψη του Guardian περί ομάδας Ισραηλινών πρακτόρων που αλλοιώνουν εκλογικά αποτελέσματα και η αναφορά περί ύπαρξης αντιπροσώπων της εν λόγω ομάδας στην Ελλάδα σχολιάστηκαν από τον Ευάγγελο Αντώναρο ο οποίος θεωρεί πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα.
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, επί κυβέρνησης Καραμανλή υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα μετά από τις αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας.

Οι πρώτες αντιδράσεις από ΕΕ

Η εισηγήτρια της Επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές,Veld, κάλεσε να ερευνηθούν άμεσα οι ισχυρισμοί του επικεφαλής της ομάδας, Hanan, περί ύπαρξης απεσταλμένων της «Team Jorge» στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χρήση κακόβουλων λογισμικών αποτελεί ένα από τα όπλα στη φαρέτρα των εχθρών της Δημοκρατίας.
«Το ανατριχιαστικό ρεπορτάζ αποδεικνύει γιατί οι διαδικτυακές επιθέσεις στη Δημοκρατία αποτελούν τεράστια και συνάμα υποτιμημένη απειλή. Η χρήση κακόβουλου λογισμικού είναι απλά ένα όπλο στη φαρέτρα των εχθρών της Δημοκρατίας. Οι ισχυρισμοί περί εμπλοκής στις ελληνικές εκλογές πρέπει να ερευνηθούν άμεσα», σχολίασε στο Twitter η Ολλανδή ευρωβουλευτής.

Με νέα της παρέμβαση, η ευρωβουλευτής του Renew Europe κάλεσε την Κομισιόν και τη Europol σε διενέργεια άμεσων ερευνών δίχως χρονοτριβή. «Θα ερευνήσουν την υπόθεση χωρίς καθυστερήσεις η Κομισιόν και η Europol; Οι αποκαλύψεις καλούν για άμεση δράση. Κυβερνοπόλεμος κατά της Δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό έδαφος, φημολογείται ακόμα και στην Ελλάδα».


Η... ευελιξία στις πληρωμές

Όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής, είναι ιδιαίτερα ευέλικτος, καθώς όπως είπε θα δέχονταν πληρωμές σε διάφορα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin ή και μετρητά και συμπλήρωσε πως θα χρεώσει μεταξύ 6 και 15 εκατ. ευρώ για παρέμβαση στις εκλογές.

Ο ρόλος της Cambridge Analytica

Ωστόσο, τα email που διέρρευσαν στον Guardian δείχνουν ότι ο Hanan αναφέρει πιο μέτριες χρεώσεις. Το ένα υποδηλώνει ότι το 2015 ζήτησε 160.000 δολάρια από τη βρετανική εταιρεία συμβούλων Cambridge Analytica που δεν λειτουργεί πλέον για συμμετοχή σε μια εκστρατεία οκτώ εβδομάδων σε μια χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Το 2017, ο Hanan άρχισε να εργάζεται ξανά για την Cambridge Analytica, αυτή τη φορά στην Κένυα, αλλά απορρίφθηκε από την εταιρεία συμβούλων, η οποία είπε ότι «400.000-600.000 δολάρια το μήνα και πολύ περισσότερα για την αντιμετώπιση κρίσεων» ήταν περισσότερα από όσα θα πλήρωναν οι πελάτες της.
Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι καμία από αυτές τις εκστρατείες προχώρησε. Άλλα έγγραφα που διέρρευσαν από την έρευνα, ωστόσο, αποκαλύπτουν ότι όταν η «ομάδα Χόρχε» εργάστηκε κρυφά στον προεδρικό αγώνα της Νιγηρίας το 2015, και το έκανε μαζί με την Cambridge Analytica.
Ο Alexander Nix, ο οποίος ήταν τότε ο διευθύνων σύμβουλος της Cambridge Analytica, αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομερώς και χαρακτήρισε τις πληροφορίες «συγκεχυμένες».
Το λογισμικό διαχείρισης bot της «ομάδας Χόρχε», το λεγόμενο Aims, φαίνεται να έχει αυξήσει σημαντικά την χρήση του μέχρι το 2022, σύμφωνα με όσα είπε ο Χάναν στους ερευνητές δημοσιογράφους. Είπε ότι έλεγχε έναν πολυεθνικό στρατό με περισσότερα από 30.000 avatars.
Επιδεικνύοντας τη διεπαφή Aims, ο Χάναν έκανε κύλιση σε δεκάδες avatar και έδειξε πώς θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ψεύτικα προφίλ σε μια στιγμή, χρησιμοποιώντας καρτέλες για να επιλέξουν εθνικότητα και φύλο και στη συνέχεια αντιστοιχίζοντας φωτογραφίες προφίλ με ονόματα.

Τι μετέδιδε το bankingnews.gr στις 29 Δεκεμβρίου 2022

Δυστοπία και παρακμή - Η Ελλάδα διαθέτει το ισραηλινό Τoka που υποκλέπτει φωτογραφίες και αρχεία, ωχριά το Predator

Ενώ όλοι ασχολούνται με το σύστημα παρακολούθησης Predator που χρησιμοποίησε παράνομα η ελληνική κυβέρνηση για να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους… αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα έχει προμηθευτεί ένα ακόμη χειρότερο σύστημα το ισραηλινό ΤΟΚΑ το οποίο υποκλέπτει φωτογραφίες και άλλα αρχεία….
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει εάν αυτό που αναφέρουν οι Ισραηλινοί… ότι έχει διαθέσει το σύστημα παρακολούθησης Toka είναι αληθές και γιατί η ελληνική κυβέρνηση χρειάστηκε να προμηθευτεί ένα σύστημα παρακολούθησης φωτογραφιών μέσω οποιαδήποτε κάμερας σταθερής σε σπίτι, δημόσιο χώρο ή και κινητό τηλέφωνο…
Η δυστοπία είναι εδώ και στην Ελλάδα και οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι νοσηρά και διεφθαρμένα μυαλά παρακολουθούν πλέον την ιδιωτική ζωή…

Μπορεί στην Ελλάδα να επιχειρήθηκε συγκάλυψη μιας μεγάλης πολιτικής απάτης με τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών μέσω του συστήματος Predator…ωστόσο ο διεθνής τύπος αποκαλύπτει… ότι και στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται χειρότερα συστήματα…

Πρόκειται για μια επικίνδυνη δυστοπία, όπου ορισμένοι που κατέχουν την εξουσία χρησιμοποιούν παράνομα μέσα για να αποκτήσουν πληροφορίες μέσω υποκλοπής και προφανώς εν συνεχεία να εκβιάζουν ή να κρατούν σε ομηρεία πολίτες ή παράγοντες οικονομικούς ή πολιτικούς…
Η δυστοπία συνεχίζεται στην Ελλάδα, οι υποκλοπές δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στο σύστημα παρακολούθησης Predator

Η νέα δυστοπία και το σύστημα Toka

Δεν υπάρχει πλέον κανένα όριο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.
Δεν υπάρχουν πλέον σύνορα στις υποκλοπές, οι κυβερνήσεις μπορεί να υποκλέπτουν το οτιδήποτε…
Τώρα ξέρουμε ότι η πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει.
Οι πόλεμοι, η ζωή του καθενός μπορούν να ελεγχθούν και να αλλάξουν από αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία.
Το όνειρο ενός δεσποτικού και δυστοπικού κόσμου στα χέρια των κυβερνήσεων, όσων βρίσκονται στην εξουσία, χάρη στο σύστημα Toka, μια ισραηλινή start-up που δραστηριοποιείται στον κόσμο της ψηφιακής κυβερνοασφάλειας….γίνεται πραγματικότητα.

Οι επικεφαλής της ισραηλινής εταιρείας είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ehud Barak (με μια καριέρα στον στρατό και στην υπηρεσία πληροφοριών του Τελ Αβίβ) και ο Yaakov Frenkel, καθηγητής πανεπιστημίου στο Τελ Αβίβ και πρώην διευθύνων σύμβουλος των JP Morgan Chase και Merryll Linch.

Γιατί μπορεί το Toka να αλλάξει την ιστορία του κόσμου;

H εταιρία Toka έχει κατασκευάσει ένα λογισμικό ικανό να έχει πρόσβαση σε όλες τις κάμερες παρακολούθησης βίντεο, να τροποποιεί τις εικόνες που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο και ακόμη και να αλλοιώνει προηγούμενες εγγραφές αντλώντας τις από το αρχείο.
Ένα εργαλείο που δεν αφήνει κανένα ίχνος και το οποίο, σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας Haaretz που παρουσιάστηκε και από την ιταλική εφημερίδα Corriere – θα μπορούσε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο: είναι πιθανώς το πρώτο λογισμικό αυτού του τύπου στον κόσμο.
Η Toka, ιδρύθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Ehud Barak και τον πρώην επικεφαλής του τμήματος πληροφορικής του ισραηλινού στρατού, Yaron Rosen.

Ανάμεσα στα πακέτα που πωλούσε η εταιρεία, υπήρχε και ένα σύστημα που θα επέτρεπε την παρακολούθηση των κινήσεων οποιουδήποτε αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια η start-up στον ιστότοπό της, αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να πωληθούν μόνο σε κυβερνητικούς οργανισμούς, μυστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και ξένους στρατούς.
Ο κύριος εμπορικός εταίρος της Toka είναι οι Ηνωμένες Πολιτείς, αλλά, σύμφωνα με τη Haaretz, οι πελάτες περιλαμβάνουν το Ισραήλ, τη Γερμανία, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη.
Ωστόσο στις σελίδες της εταιρίας, φαίνεται ότι η start-up έχει επίσης συνδέσμους με την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τον Καναδά.
Η Ελλάδα μετά το Predator έχει αγοράσει και το σύστημα Τoka να υποκλέπτει και φωτογραφίες;
Το Toka συνεργάζεται μόνο με κυβερνήσεις όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί, οπότε μπορεί να υποθέσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση αγόρασε αυτές τις υπηρεσίες του Toka...


Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα Toka;

Τα κύρια χαρακτηριστικά βασίζονται στην εισβολή σε οποιοδήποτε κύκλωμα παρακολούθησης βίντεο.
Απλώς επιλέξτε τη γεωγραφική περιοχή ενδιαφέροντος για να διεισδύσετε στο σύστημα CCTV ενός ιδρύματος, ενός ξενοδοχείου και ιδιωτικών κατοικιών.
Το λογισμικό θα λειτουργούσε επίσης με κάμερες web.
Αφού αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα, μπορείτε να δείτε ζωντανά τι καταγράφεται από τις «χακαρισμένες» κάμερες.
Σύμφωνα με τα αρχεία της Haaretz, το σύστημα Toka θα επέτρεπε επίσης την αντικατάσταση του προηγούμενου ήχου και βίντεο από ηχογραφήσεις αρχείων.
Αυτές οι λειτουργίες, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την απόκρυψη των δραστηριοτήτων του 007, για την τεχνητή κατασκευή δικαστικών αποδεικτικών στοιχείων ή για την ενοχοποίηση αθώων ανθρώπων.
Ασφαλώς, η δυνατότητα τρίτων να βλέπουν αυθαίρετα εικόνες από κάμερες παρακολούθησης και κάμερες κινητών υπονομεύσει το δικαίωμα των πολιτών στην ιδιωτική ζωή.
Η νέα δυστοπία της σήψης και παρακολούθησης είναι εδώ… έχεις κάμερα στα κινητά, στο σπίτι σου, στον δρόμο, στην εταιρία… είσαι υπό παρακολούθηση και μάλιστα όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να αλλοιωθούν και να σε ενοχοποιήσουν…

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης